Το Λαθρεμπόριο των Αλληλέγγυων

στις

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις αυθαιρεσίες και το αχόρταγο φαγοπότι των ΜΚΟ εν μέσω της τεράστιας λαθρομεταναστευτικής εισροής στη χώρα μας σε δυο προηγούμενα άρθρα στο παρελθόν. Και ενώ έχουμε ωριμάσει μέσα από συνεχόμενες επιβεβαιώσεις της σήψης και της δυσοσμίας των «αλληλέγγυων» που κάνουν καριέρα ευνοούμενοι από τη κατασκευασμένη «οικονομική διαχείριση του προσφυγικού», έρχεται ένα πρόσφατο γεγονός να «ξεβρακώσει» για ακόμη μία φορά το οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο διακίνησης λαθρομεταναστών που δρα ανενόχλητο στην πατρίδα μας.

Συγκεκριμένα, πριν τρεις μέρες, 30 άτομα μέλη της ΜΚΟ ERCI, συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που δρούσε ανενόχλητο τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 στη Μυτιλήνη με στόχο την διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Ανάμεσα τους ήταν και η 23χρονη Σάρα Μαρντίνι που μαζί με την αδερφή της Γιούσρα είχαν στήσει μια καλά σκηνοθετημένη πράξη ηρωισμού προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση, «ρυμουλκώντας» μια ακατάλληλη βάρκα με τα χέρια τους έως τα ελληνικά παράλια σώζοντας από πνιγμό 18 λαθρομετανάστες που επενέβαιναν σε αυτή. Το «ξήλωμα» της σπείρας ξεκίνησε με τη σύλληψη δύο αλλοδαπών τον περασμένο Φεβρουάριο για πλαστογραφία, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατασκοπεία και παράνομη κατοχή φορητών ασυρμάτων ναυτικού τύπου. Στη συνεχεια κατηγορήθηκαν απο τον Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Μυτιλήνης για χρήση πλαστής πινακίδας σε τζιπ ιδιοκτησίας της συγκεκριμένης ΜΚΟ και με αφορμή αυτή την υπόθεση διενεργήθηκε μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας προκαταρτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση 6 ημεδαπών και 24 αλλοδαπών, μελών της ίδιας οργάνωσης.

Ως προς την μεθοδολογία της δράσης τους, οι εμπλεκόμενοι συμμετέχοντας σε κλειστές κρυπτογραφημένες ομάδες εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας, λάμβαναν σε καθοριστικούς χρόνους πληροφορίες και στοιχεία, εμπιστευτικού χαρακτήρα, για τις προερχόμενες από την Τουρκία λαθραίες ροές μεταναστών. Ανάλογες πληροφορίες συνέλλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των ασύρματων επικοινωνιών ελληνικών και ξένων Αρχών (Λιμενικό Σώμα – FRONTEX κ.λπ.) καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με τη χρήση σύγχρονων μέσων (μονοκυάλια-διόπτρες κ.λπ.).

Οι πληροφορίες αφορούσαν, κυρίως, τους χώρους συγκέντρωσης στα τουρκικά παράλια και τον χρόνο εκκίνησης συγκεκριμένων λαθρομεταναστευτικών ροών προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος και Σάμος), τις συντεταγμένες (γεωγραφικό μήκος και γεωγραφικό πλάτος) των ροών και τις κατευθύνσεις τους σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο, τον αριθμό των επιβαινόντων σε λέμβους, καθώς και την επικρατούσα κατάσταση κατά την διάρκεια της πλεύσης των λέμβων, τον τελικό προορισμό τους (χώρος προσαιγιάλωσης) κλπ. Για τις πληροφορίες αυτές δεν ενημέρωναν τις αρμόδιες για την έρευνα και διάσωση Αρχές, ως όφειλαν, παρά ενεργούσαν αυτόνομα ως σωστικές αρχές.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το χρονικό διάστημα από 09-12-2017 έως 09-02-2018, τα μέλη της οργάνωσης, σε δεκάδες περιπτώσεις, ανέμεναν συστηματικά και οργανωμένα την άφιξη λέμβων με λαθρομετανάστες, χρησιμοποιώντας το προαναφερόμενο όχημα, με τις πλαστογραφημένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Από τον συνολικό τρόπο λειτουργίας τους προσδιορίζεται ότι παρείχαν άμεση συνδρομή σε οργανωμένα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών καθώς ενεργώντας με πρόθεση διευκόλυναν την κατ’ επάγγελμα και συνήθεια διακίνηση μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών, προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβος και Σάμος) σε (11) τουλάχιστον περιπτώσεις, από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.

Αυτή είναι μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις των αυθαιρεσιών και των αντεθνικών ενεργειών των ΜΚΟ. Όταν ξεκίνησε η κρατική χρηματοδότησή τους το 2001 –τότε που ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια– και όσο αυτή διαρκούσε, δηλαδή μέχρι την αρχή της κρίσης, ελάχιστα γράφονταν και ακόμα λιγότερα αποκαλύπτονταν σχετικά με το ποιοι και πώς έπαιρναν τα χρήματα αυτά. Λίγο πολύ όμως, όλοι είχαν αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα, η υπόθεση της αναπτυξιακής και ανθρωπιστικής βοήθειας προς τρίτες χώρες είχε μετατραπεί σε μεγάλο βαθμό σε μια υπόθεση «κολλητών», όπου υπήρχε μεγάλη κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Οι ΜΚΟ εξελίχθηκαν σύντομα σε άλλο ένα “κόλπο”, από αυτά που στήνονται στις αυλές της κυβερνητικής εξουσίας για να ωφελούνται οι ημέτεροι. Προφανώς όχι τυχαία, τα μεγαλύτερα ποσά –μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ– δόθηκαν σε ΜΚΟ που διοικούνταν από πρόσωπα με ισχυρές φιλίες και δεσμούς με την πολιτική εξουσία. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, επιβιώνουν και δρούν ακόμα στη σημερινή πολιτική κατάσταση.

Βαγγέλης Ξ.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s