Εργασιακό Νομοσχέδιο: Εισαγωγή στην Καπιταλιστική Ουτοπία

στις

Ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα βάζει το νέο νομοσχέδιο που ψήφισε ολομόναχη η προδοτική και αντιλαϊκή Δεξιά κυβέρνηση. Εν μια νυκτί καταλύθηκαν κεκτημένα δεκαετιών! Με μια κοντυλιά μπαίνουν οι βάσεις για την επιστροφή στην εποχή της δουλειάς, ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη της καπιταλιστικής ουτοπίας του Εργάτη-γρανάζι. Της άβουλης μαριονέτας χωρίς φωνή, χωρίς κανένα δικαίωμα.

Ψηφίστηκε η παρακολούθηση και το φακέλωμα των πάντων -για λόγους «διαφάνειας» φυσικά- μέσω της Κάρτας Εργασίας, η νομιμοποίηση της 10ωρης καθημερινής εργασίας, η αύξηση των υπερωριών με την ταυτόχρονη μείωση των προστίμων για την μη πληρωμή τους, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για περαιτέρω κλάδους και όλα αυτά για να κερδίσουμε μια μέρα αδείας!

Δεν ψηφίστηκε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο υπέρ του Εργάτη -το να σε κλέβουν 365 μέρες το χρόνο με αντάλλαγμα να κάτσεις δύο βδομάδες όταν κάνεις παιδί δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι στάχτη στα μάτια των αφελών. Δεν ψηφίστηκε ούτε ένα μέτρο κατά της Εργοδοσίας, για τον έλεγχο/περιορισμό της αισχροκέρδειας του Κεφαλαίου -η πάταξη της Μαύρης Εργασίας, υπό το υπάρχον φορολογικό καθεστώς, είναι το πιο αντεργατικό μέτρο που μπορεί να παρθεί. Η Μαύρη Εργασία, σήμερα, είναι για πολλά ζευγάρια η μοναδική διέξοδος στο να κάνουν παιδί. Διότι αν δηλώσουν τα 580€ που παίρνουν, ούτε επιδόματα θα πάρουν, ούτε κανένα άλλο προνόμιο θα έχουν. Θα βρίσκονται στην χαμηλότερη ταξική βαθμίδα του Κράτους. Πιο κάτω κι απ’ τον Αλί, που τα έχει όλα στο χέρι και περίσσευμα να στείλει στο Πακιστάν…

Δεν ψηφίστηκε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο που να προστατεύει τα δικαιώματα των Εργαζομένων -αυτονόητα δικαιώματα και ελευθερίες του ατόμου, όπως το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία ή το να μην απολύεσαι όταν διεκδικείς τα νόμιμα πχ. την λήψη αδείας, παρουσιάζονται ως ριζοσπαστικά μέτρα! Αντιθέτως, το μισό νομοσχέδιο αφορά διατάξεις για την παρεμπόδιση διεξαγωγής απεργιών και λειτουργίας των εργατικών σωματείων. Έχουμε ένα Κράτος που θέλει να διαφεντεύει τους πάντες και τα πάντα, δίχως να αφήνει κανένα περιθώριο αντίστασης.

Όπως έχω ξαναγράψει: η ολοκλήρωση του Καπιταλισμού θα σημάνει την αρχή του Κομμουνισμού. Είτε όλα εξαγοραστούν απ’ το μεγαλύτερο μονοπωλιακό Κεφάλαιο, είτε όλα κρατικοποιηθούν η κατάληξη θα είναι ακριβώς ίδια. Μόνη διαφορά ότι στη μία περίπτωση θα έχουμε «λαϊκό ηγέτη» ή «λαϊκή δημοκρατία»…

Επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα – Εισαγωγή στην καπιταλιστική Ουτοπία!

Η Δεξιά κυβέρνηση νομοθέτησε το οριστικό τέλος των πολυήμερων απεργιών, την υποβάθμιση και απαξίωση του συνδικαλισμού, την παράκαμψη των εργατικών σωματείων και την διευθέτηση των αιτημάτων των εργαζομένων μέσω ατομικών συμφωνιών με τους Εργοδότες. Επιχειρείται, συνεπώς, η «φιλελευθεροποίηση» του Εργαζομένου και η αποκοπή του απ’ την εργατική βάση -τη φυσική του τάξη.

Θεσμοθετείται η υποχρεωτική εργασία σε ημέρες απεργίας του 1/3 του προσωπικού σε επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας, ενώ εισέρχεται το ηλεκτρονικό μητρώο στον συνδικαλισμό, μέσω του οποίου θα δηλώνονται τα μέλη και θα διενεργούνται οι ψηφοφορίες. Το Κράτος από εδώ και στο εξής θα ξέρει ονομαστικά τον κάθε απεργό και συν αυτό οι υπεύθυνοι θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον νόμο εάν διενεργούνται παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια των απεργιών -ότι ακριβώς, δηλαδή, προβλέπει και το πρόσφατα ψηφισμένο νομοσχέδιο για τις πορείες. Ενώ, τέλος, απαγορεύεται η επαναπροκήρυξη απεργίας που έχει κριθεί παράνομη και ως γνωστόν όλες παράνομες κρίνονται πλέον.

Διαβάστε επίσης: «Νομοσχέδιο για πορείες: Το προμελετημένο τέλος των ελεύθερων διαδηλώσεων»

«Τι είχαμε τι χάσαμε», θα μου πεις, «εγώ έτσι κι αλλιώς δεν κατέβαινα σε πορείες», δεν περίμενα καλύτερη απάντηση από σένα Ραγιά μου…

Τρίβουν τα χέρια τους Δεξιοί, Ακροδεξιοί και Βιομήχανοι (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ κλπ.), γλυτώνουν απ’ τη μάστιγα της Αριστεράς και μένουν με τον ατόφιο Καπιταλισμό! Το Κράτος νίπτει τας χείρας του, ρίχνει το μπαλάκι κερκίδα. «Ανεξαρτητοποιείται» η Επιθεώρηση Εργασίας! Αποποιείται των ευθυνών του, όμως συνεχίζει να είναι αυτό που ορίζει την κεφαλή της. Έτσι, οι δουλειές των εκλεκτών θα συνεχίσουν ανενόχλητες, δίχως παρεμβολές.

Προσήλωση στο στόχο τώρα, τα κεφάλια κάτω και ολοταχώς στην κρεατομηχανή του Κεφαλαίου!

Η επιχειρούμενη παρακώλυση των απεργιών και απαξίωση του συνδικαλισμού, μπορεί για κάποιους ηλιθίους να φαντάζει ως ένα μέτρο εξυγίανσης από τους γνωστούς εργατοπατέρες της Αριστεράς, όμως αγαπητοί μου κομμουνιστο«φάγοι» της καρπαζιάς λησμονείτε πως η πόρτα κλείνει για πάντα και αντίπαλον δέος δεν πρόκειται να υπάρξει. Επίσης, λησμονείτε πως αν σήμερα δεν βγει στο δρόμο η Αριστερά, για το οποιοδήποτε εργασιακό ή κοινωνικό ζήτημα (όπως το παρόν νομοσχέδιο), δεν υπάρχει η παραμικρή αντίσταση από κανέναν άλλον -δεν κινείται φύλλο- κι αυτό θα είναι πάντοτε προς τιμήν τους εφόσον απ’ την μεριά μας ουδέποτε υπήρξε η όποια κίνηση, ούτε καν σκέψη, για εργασιακές διεκδικήσεις, ίδρυση σωματείων, διεξαγωγή συλλαλητηρίων, απεργιών κλπ. Αν, λοιπόν, το «δίλημμα» είναι καπιταλιστικός μεσαίωνας ή διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, προτιμώ το δεύτερο κι ας καπηλεύονται τον ιδρώτα μας οι εχθροί μας. Ας βρούμε τα … κότσια να τον διεκδικήσουμε εμείς, να πάρουμε εμείς τα ηνία. Το Κράτος και το αντεργατικό/αντεθνικό Κεφάλαιο θα είναι πάντοτε ο μεγαλύτερος εχθρός μας!

Οι βασικότερες αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο είναι οι εξής:

 1. Θέσπιση ψηφιακής κάρτας εργασίας. On-line κάρτα εργασίας (πιθανότερα ως εφαρμογή στο κινητό) που θα λειτουργεί μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και θα περιέχει τα στοιχεία του Εργαζόμενου, του Εργοδότη και της μεταξύ τους Σύμβασης. Επίσης, θα συνδέεται με σύστημα γεωεντοπισμού (GPS), κατά δήλωση του υπουργού Χατζιδάκη¹, έτσι ώστε Κράτος και Εργοδότης να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την τοποθεσία του Εργαζόμενου (!) -ο Εργοδότης για να ξέρει αν λουφάρει και το Κράτος για να καταγράφει, υποτίθεται, τις υπερωρίες… Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Το μόνο που μένει τώρα είναι να στηθεί κι ένα «δωμάτιο επικοινωνίας» για να μαλώνει ο Μεγάλος κρατικός μας Αδελφός τα άτακτα παιδιά!
 2. Κατάργηση 8ώρου. Νομιμοποιείται η καθημερινή 10ωρη εργασία, ενώ το διάλειμμα βγαίνει εκτός ωραρίου. Έτσι, αν εφαρμοστεί η εν λόγω διάταξη από μια επιχείρηση, θα πρέπει ο Εργαζόμενος να απασχολείται για 8:30 ή 10:30 ώρες.
 3. Αύξηση επιτρεπόμενων υπερωριών. Σαν να μην έφταναν οι παράνομες, αυξάνονται και οι νόμιμες. «Για να βγάζει παραπάνω λεφτά ο Εργάτης», είπαν!!! Στο εξής, ο Εργαζόμενος θα μπορεί να δουλεύει μέχρι 150 ώρες επιπλέον τον χρόνο. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα για σπαστό υπερωριακό ωράριο στην 4ωρη εργασία, δηλαδή να δουλεύει κάποιος 4ις ώρες το πρωί συν άλλες 4ις υπερωριακές το απόγευμα λαμβάνοντας μόλις ένα +12% για κάθε μία.
 4. Προαιρετική πληρωμή υπερωριών. Ο Εργοδότης, αντί να της πληρώνει θα μπορεί να δίνει ημέρες αδείας ή να μην κάνει τίποτα απ’ τα δύο, εφόσον τα πρόστιμα μειώθηκαν και ο κόσμος πεινάει για να τους τρέξει νομικά.
 5. Κατάργηση κυριακάτικης αργίας σε περαιτέρω κλάδους. Προστίθενται στις εξαιρέσεις που ήδη υπάρχουν οι αποθήκες, τα logistics, τα κέντρα δεδομένων, οι φαρμακοβιομηχανίες, οι εταιρείες παραγωγής νοσηλευτικού υλικού και τα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών.
 6. Θέσπιση ιδιωτικών συμφωνητικών για την διευθέτηση του ωραρίου εργασίας. Μέχρι σήμερα αυτό ήταν κάτι που μπορούσε να γίνει μόνο συλλογικά μέσω των εργατικών σωματείων. Εφεξής θα έχουμε ωράρια λάστιχο που θα ορίζονται από τα αφεντικά.
 7. Υποχρεωτική εργασία του 1/3 του προσωπικού, στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κατά την διεξαγωγή απεργιών. Αναφέραμε ήδη για το πώς ο Καπιταλισμός καταλήγει στον Κομμουνισμό…
 8. Απαγόρευση επαναπροκήρυξης απεργιών που έχουν κριθεί παράνομες. Συνεπώς η μέγιστη απεργία θα κρατάει 24 ώρες.
 9. Φακέλωμα συνδικαλιστών. Εγγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ηλεκτρονικά μητρώα και υποχρέωση διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών.
 10. Θέσπιση του κρατικού μονοπωλίου της βίας. Αστική ευθύνη για συνδικαλιστές που ασκούν βία ή που προβαίνουν σε παράνομες πράξεις γενικότερα κατά τη διάρκεια απεργιών. Στη Δημοκρατία επιτρέπεται να βαράνε μόνο τα ΜΑΤ!
 11. Ανεξαρτητοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας. Το γνωστό παραμύθι περί «διαφάνειας» και αποφυγής πολιτικών παρεμβολών, την ίδια στιγμή που η διοίκηση της θα εξακολουθήσει να ορίζεται απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση…
 12. Αλλαγή του νομικού πλαισίου στην καταγγελία της απόλυσης. Το Κεφάλαιο θωρακίζεται ακόμα περισσότερο. Πλέον, ο εκάστοτε Εργαζόμενος που θα κινείται νομικά κατά της επιχείρησης, κατόπιν της απολύσεως του, θα μπορεί να ζητάει, είτε την επαναπρόσληψη του, είτε την αποζημίωση του. Σε καμία περίπτωση, όμως, και τα δύο μαζί!

Επίσης, ψηφίστηκε μια σωρεία αλλαγών από επιμέρους άρθρα που διευκολύνουν περαιτέρω τη ζωή του Κεφαλαίου. Για παράδειγμα, ο Εργοδότης θα μπορεί πλέον από μόνος του να βγάλει τον Εργαζόμενο σε άδεια άνευ αποδοχών έως και 1 έτος, όπως και οι ετήσιες άδειες να δίνονται μέχρι και τον Μάρτιο του επομένου έτους. Συνεπώς, όλο και λιγότεροι θα παίρνουν άδειες τις γιορτές.

Κι όμως το έκτρωμα, αυτό, πέρασε χωρίς να ανοίξει «ρουθούνι». Όλοι έχουν την μόνιμη προσδοκία πως θα τα αλλάξουν όλα όταν πάρουν την εξουσία… Έτσι όπως, κάποιοι άλλοι, θα έσκιζαν τα μνημόνια ή τη συμφωνία των Πρεσπών… Έτσι όπως ένας ονειροπόλος κυνηγούσε ανεμόμυλους, κάποτε στη Μάντσα.

Τα Δεδομένα του «Εκσυγχρονισμού»

Η Δεξιά κυβέρνηση επαίρεται πως «εκσυγχρονίζει» το Κράτος, πως το συμβαδίζει με τα δεδομένα της ΕΕ, πως νοιάζεται για το μείζον ζήτημα του Δημογραφικού και τα Εργατικά Δικαιώματα! Ας δούμε μερικά στοιχεία:

 1. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα σε ανεργία στην ΕΕ!
 2. Όπως και η πρώτη σε ώρες εργασίας!
 3. Ο κατώτατος μισθός είναι κάτω από το όριο της φτώχειας!
 4. Το ποσοστό κάλυψης των Εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι μόλις 24%!
 5. Ενώ είμαστε τελευταίοι σε παραγωγικότητα στην Ευρώπη!
 6. Και 6τη σε γονική εξάρτηση!

Η μέση τιμή ενοικίου στην Ελλάδα είναι 400€, με τον βασικό μισθό να είναι 580€! Σχεδόν όλοι οι Εργοδότες δίνουν τον ίδιο βασικό μισθό και τίποτα παραπάνω. Κάποιοι «προνομιούχοι» παίρνουν 700€ ή 800€ (!), ενώ οι πιο μεγάλες επιχειρήσεις δουλεύουν κατά βάση με ημιαπασχολούμενους συμβασιούχους. Παίρνουν Εργάτες και Υπαλλήλους με συμβάσεις «εκ περιτροπής εργασίας» χωρίς να γίνονται ποτέ «αορίστου», ή -αφού γίνουν- να απολύονται και να επαναπροσλαμβάνονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην αποκτούν δικαιώματα και να ζουν υπό ένα μόνιμο καθεστώς φόβου και άγχους.

Έτσι, τα 2/3 των Ελλήνων, ηλικίας 18-34, μένουν με τους γονείς τους, μη έχοντας την δυνατότητα να ανοίξουν σπίτι και να κάνουν οικογένεια! Στην καλύτερη περίπτωση καταφέρνουν με την οικονομική στήριξη των γονιών τους να κάνουν ένα παιδί σε ηλικία 35-40 ετών!

Διαβάστε επίσης: «Η Αναγέννηση του Ελληνισμού υπό το βάρος του δημογραφικού προβλήματος»

Η Μεγάλη Παπάτζα

Κάθε σωστός λαοπλάνος οφείλει να λέει και μια δυο παπάτζες, προς άγρα ψήφων και ωραιοποίησης της κατάστασης. Έτσι, εδώ, έχουμε αρκετές, όπως η δήθεν δυνατότητα τριπλάσιας αποζημίωσης (μετά από αγωγές και δικαστικό αγώνα). Η μεγαλύτερη όμως είναι η περίφημη «αύξηση της πληρωμής των υπερωριών». Τι θα πει αυτό στην πράξη; Μείωση μισθών! Γιατί; Γιατί πολύ απλά δεν αλλάζει όλο το υπόλοιπο σύστημα αμοιβής της πρόσθετης εργασίας. Οι επιπλέον ώρες εργασίας στην ημιαπασχόληση συνεχίζουν να αμοίβονται με μόλις +12%, καθώς δεν καταργείται το ευφυολόγημα της «Υπερεργασίας». Το ότι δηλαδή ένας Εργαζόμενος (πλήρους απασχόλησης) μπορεί να δουλεύει έως και 9 επιπλέον ώρες την εβδομάδα (οι Κυριακές και οι αργίες δεν μετράνε!) χωρίς να θεωρείται Υπερωρία, αλλά Υπερεργασία και να πληρώνεται με μόλις +20%, αντί +40%!

Εκτός αυτού δεν υπάρχει καμία ρύθμιση για τον έλεγχο των συμβάσεων από την Εφορία. Σήμερα, σχεδόν καμία επιχείρηση δεν πληρώνει νυχτερινά, σαββατοκύριακα και αργίες. Σε βάζουν να υπογράψεις μια σύμβαση στην οποία είναι «όλα μέσα». Λέγοντας σου πως «εφόσον το ημερομίσθιο, βάση του βασικού μισθού, είναι 23€ (για το 8ωρο) εγώ σου δίνω 40€ για οποιαδήποτε μέρα και ώρα κι αν δουλέψεις». Είτε δουλεύεις σερί νύχτα, είτε κυλιόμενες βάρδιες, είτε μόνιμα σκ και αργίες, είτε καθημερινές, πληρώνεσαι το ίδιο!

Η Εφορία, όμως, δεν εμφορείται από την ίδια «λογική». Η Εφορία δεν κοιτάει τι έχεις υπογράψει, βλέπει μόνο τι έχεις δουλέψει την εκάστοτε ημερομηνία. Αν πχ. είχες δουλέψει νύχτα υποθέτει πως αντί για 40€, που είναι το δηλωμένο ημερομίσθιο σου, πήρες 70€ (+75%) και σε φορολογεί ανάλογα. Άρα, σε ετήσια βάση, αντί να παίρνεις ότι έχει υπογράψει, μπαίνεις και μέσα!

Η ύπαρξη ενός οριζόντιου βασικού μισθού, για όλους και για όλα, ρίχνει τα μεροκάματα!

Ο Εξισωτισμός είναι αντιστρόφως ανάλογος της Αξιοκρατίας, όπως και ο Κομμουνισμός η φυσική κατάληξη της Πλουτοκρατίας!

Τα Θετικά

Κι επειδή κάθε φάκα χρειάζεται κι ένα καλό, γυαλιστερό, κομμάτι τυρί, υπάρχουν κι εδώ 3 αλλαγές προς την σωστή κατεύθυνση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν παραθυράκια για την αποφυγή τους.

1) Αναφορικά με την απόκτηση τέκνου:

 • Επέκταση άδειας πατρότητας: 14 ημέρες με αποδοχές
 • Προστασία του νέου πατέρα απ’ την απόλυση για 6 μήνες από τη γέννηση του τέκνου. Παραμένει η προστασία της εγκύου και εργαζόμενης μητέρας για 18 μήνες μετά τον τοκετό.
 • Γονική άδεια 4 μηνών για κάθε γονέα με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για τους 2 μήνες (*όπου θα λαμβάνει το ήμισυ του μισθού του).
 • Δικαίωμα ευέλικτων ρυθμίσεων (π.χ. τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο, μερική απασχόληση) για γονείς και φροντιστές με βάση την Οδηγία 1158/2019.
 • Απουσία 2 ημέρες κατ’ έτος με αποδοχές για λόγους ανωτέρας βίας.
 • Άδεια φροντιστή για συγγενείς ή συνοίκους που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας 5 ημέρες κατ’ έτος.
 • Επέκταση της άδειας λοχείας 9 εβδομάδων μετά τη γέννα και στην υιοθεσία τέκνου.
 • Επέκταση της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας 6 μηνών με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ.

2) Μικρή αύξηση της αποζημίωσης απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες. Εξίσωση με εκείνη των υπαλλήλων. Πενιχρή αύξηση των ήδη αστείων αποζημιώσεων. Σήμερα, ένας απολυμένος παίρνει ως αποζημίωση μηνιάτικα 2-3 μηνών αν δουλεύει στην ίδια επιχείρηση από 1 έως 6 χρόνια, ενώ για να φτάσει να πάρει τους μισθούς ενός έτους πρέπει να έχει συμπληρώσει 16 χρόνια σερί!

3) Απαγόρευση της ενίσχυσης συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα (θα τα παίρνουν σε σακούλες)…

Καμία Δεξιά ή Αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να εκφράσει τα δίκαια Εργατών και Εργαζομένων. Κανενός είδους μονοπώλιο, είτε οικονομικό, είτε κομματικό. Το μέλλον της Εργατικής Τάξης βρίσκεται στα χέρια της και δεν μένει παρά να ξυπνήσει και να το διεκδικήσει, πρωτού ξεπουληθούν τα πάντα. Πρωτού το αφεντικό γυρίσει τον διακόπτη και σταματήσει να προσλαμβάνει Έλληνες, πρώτου το Κράτος συμβαδίσει το βασικό μισθό με κάποιας χώρας του τρίτου κόσμου. Τότε, που πριν καν προλάβεις να σκεφτείς να αντιδράσεις θα είναι ήδη σπίτι σου. Γιατί θα ξέρουν που είσαι και που σκέφτεσαι να πας. Γιατί θα βλέπουν εξ αποστάσεως τις σκέψεις σου και τους χτύπους της καρδιάς.

Όσο σιωπάς αυτοί ψηφίζουν, νομοθετούν την Ουτοπία τους!

Κι αν πριν το τέλος προλάβεις να πεις: «μα…». Μα εσύ τα άκουσες και δεν μίλησες, μα εσύ τους ψήφισες… Τώρα, «το λέει το Κράτος, ο Νόμος, το Σύνταγμα!». Τώρα είναι παράνομο να αμφισβητείς, να σκέφτεσαι και να διαφωνείς!

Ραγιά κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει…
Αν δεν ξυπνάς για σένα, ξύπνα τουλάχιστον για τα παιδιά σου!

(πως) «Μπορείς να σέρνεσαι μια ολόκληρη ζωή,
υπογραφή δειλή μέσα στους δρόμους;

Θα ‘ναι φριχτό να φύγουμε έτσι, δίχως
μια πίστη, έναν αγώνα, μια κραυγή
-άνθρωποι που πεθάναν δίχως μια αμυχή,
άνθρωποι που «διελύθησαν ησύχως…»
Βύρων Λεοντάρης

Αλέξανδρος Τζούλιος

1) https://ergasiakanea.eu/amp/chatzidakis-systima-geoentopismoy-gps-toys-ergazomenoys/

Διαβάστε επίσης:

Το θαύμα του Καπιταλισμού!

Όσα κείμενα και αναλύσεις κι αν γραφούν, κανένα τους δεν θα μπορέσει να σκιαγραφήσει το μεγαλείο του Καπιταλισμού καλύτερα απ’ ότι ένα βίντεο ή μια φωτογραφία. Γι’ αυτό σήμερα θα απολαύσουμε οπτικά το…

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s