Dr. Joseph Goebbels: Ο Ηγέτης

στις

Το κάτωθι άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Der Angriff (σελ. 214-216) στις 22 Απριλίου 1929, με αφορμή τα 40α γενέθλια του Adolf Hitler. Ο Γκαίμπελς αναλύει, εδώ, τη φύση της ηγεσίας και καταλήγει σε μια μικρή αναφορά στον Χίτλερ. Από το 1933 και μετά, ο Γκαίμπελς έδινε μια ετήσια ομιλία με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του Χίτλερ.

Ως είθισται, τα άρθρα και οι ομιλίες του Goebbels βρίθουν από διαχρονικότητα και το συγκεκριμένο δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Εμείς, όση έρευνα και να κάνουμε, όσο κι αν αναλύσουμε το ζήτημα του Ηγέτη, ακόμη κι από την επιστημονική ψυχολογική οπτική, ποτέ δεν θα καταφέρουμε να φτάσουμε την περιγραφή μιας τέτοιας φυσιογνωμίας από την ανάλυση κάποιου που την έζησε.

Ο Γκαίμπελς, εδώ, δίνει όχι μόνο μια αντικειμενική περιγραφή της φύσης του Ηγέτη, αλλά και μερικές πτυχές του χαρακτήρα του Ηγέτη που αγαπήθηκε και συνάμα συκοφαντηθηκ όσο κάνεις στον ρου της παγκόσμιας ιστορίας, όλων των εποχών. Του Αδόλφου Χίτλερ!

Παρά τις ύβρεις και τις ανυπόστατες υστερικές κατηγορίες, όλοι υποκλίνονται, ως οφείλουν, μπροστά στην πραγματική ηγετική φιγούρα του Αδόλφου Χίτλερ, αλλά και στις περγαμηνές που μας άφησε για να συνεχίσουμε -όσοι θέλουμε- το έργο που εκείνος, με επίλεκτους πιστούς στην Ιδέα Συναγωνιστές στο πλευρό Του, ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια. Τα ψεύδη αποσυντίθενται μπροστά στη λαμπρότητα της αλήθειας του, αυτή που θα διακηρύττουμε όσο μας αφήνει φωνή ελεύθερη η δημοκρατική δικτατορία.

Η πίστη σε κάθε ανθρώπινη Ηθική και Αρετή, η εναρμόνιση με τους Νόμους της Φύσης, η οργάνωση του κράτους, η φιλοσοφική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική κληρονομιά που δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή να υποβαθμιστεί απ’ τη λασπολογία του σαθρού Συστήματος των Συμμάχων, αποτελούν τα λάβαρα του αγώνα μας σήμερα. Φωτίζουν τον δρόμο μας στην άβυσσο του σύγχρονου μαρξιστικού σκοταδισμού!*

Dr. Joseph Goebbels: Ο Ηγέτης (der Führer)

«Ένας Ηγέτης πρέπει να έχει χαρακτήρα, θέληση, ικανότητα και τύχη. Εάν αυτά τα τέσσερα χαρακτηριστικά διαμορφώνουν μια αρμονική ενότητα σε ένα λαμπρό πρόσωπο, έχουμε έναν άνθρωπο εκλεγμένο από την ίδια την Ιστορία.

Ο χαρακτήρας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας. Η γνώση, η θεωρία, η εμπειρία και η πρακτική είναι περισσότερο επιβλαβή παρά επικερδή, εάν δεν βασίζονται σε έναν δυνατό χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας τα εκφράζει σωστά. Απαιτεί θάρρος, αντοχή, ενέργεια και συνέπεια. Το Θάρρος δίνει σε κάποιον, όχι μόνο την ικανότητα να αναγνωρίζει το σωστό, αλλά επίσης να το υπερασπίζεται και να το εφαρμόζει. Η αντοχή του δίνει την ικανότητα να κυνηγάει τον επιλεγμένο του Σκοπό, ακόμη κι αν προκύψουν αδύνατα εμπόδια, και να τον αναγορεύει, ακόμη κι αν είναι αντιδημοτικός, ακόμη κι αν κάνει τον ίδιο αντιδημοτικό. Η ενέργεια κινητοποιεί τη δύναμη να διακυβεύει τα πάντα για την επίτευξη του σκοπού και την επιμονή να συνεχίσει. Η συνέπεια δίνει στην οπτική και τη σκέψη του την δριμύτητα της γνώσης και της λογικής στη σκέψη και στη δράση που δίνουν στους πραγματικά μεγάλους ανθρώπους την ικανότητα να φθάνουν ως τις αιωνίως διστάζουσες μάζες. Αυτές οι ανδροπρεπείς αρετές μαζί αποτελούν αυτό το οποίο αποκαλούμε χαρακτήρα. Ο χαρακτήρας, εν ολίγοις, είναι το στυλ και η συμπεριφορά ανωτάτου επιπέδου.

Η Θέληση αναγάγει τον χαρακτήρα από ατομικιστικό σε καθολικό. Η Θέληση μετατρέπει τον άνδρα με χαρακτήρα σε πρόσωπο πολιτικό. Κάθε σπουδαίος άνδρας θέλει κάτι, και πράγματι είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον προκειμένου να φθάσει στο τέλος του. Η Θέληση διακρίνει τον άνδρα ο οποίος πράττει από τον άνδρα ο οποίος απλώς διαλογίζεται. Είναι ο μεσολαβητής μεταξύ της Γνώσης και της Πράξης. Για Εμάς είναι πολύ σημαντικότερο να θέλουμε αυτό το οποίο είναι σωστό, παρά να γνωρίζουμε απλώς τι είναι σωστό. Αυτό είναι ιδιαιτέρως αληθινό στην πολιτική. Τι μου προσφέρει να γνωρίζω τον εχθρό, εάν δεν έχω τη θέληση να τον καταστρέψω! Πολλοί γνωρίζουν για ποιον λόγο έχει καταρρεύσει η Γερμανία, μα λίγοι έχουν τη θέληση να δώσουν ένα τέλος στις συμφορές της. Αυτό που διακρίνει αυτόν ο οποίος έχει καλεστεί στην ηγεσία από όλους τους υπόλοιπους είναι το εξής: Δεν έχει μόνο τη θέληση να επιθυμεί, αλλά και την επιθυμία να θέλει.

Ωστόσο στην πολιτική είναι εξίσου σημαντικό, όχι μόνο αυτό που θέλει ο καθένας, αλλά και τι καταφέρνει. Αυτό μας οδηγεί στο τρίτο χαρακτηριστικό του ικανού πολιτικού προσώπου: την Ικανότητα. Η προκοπή απαιτεί την εκπλήρωση. Η ηγεσία συνεπάγεται να θέλεις κάτι και να είσαι ικανός να δείχνεις τον τρόπο να πραγματοποιήσεις αυτό που θέλεις. Η ιστορία κρίνει από τα πεπραγμένα. Εμείς οι Γερμανοί πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε αυτό. Η πολιτική είναι δημόσιο ζήτημα και οι νόμοι για τα ιδιωτικά ζητήματα δεν είναι εφαρμόσιμοι στα δημόσια ζητήματα. Εμείς οι Γερμανοί συνήθως συγχέουμε τον πόθο για κάτι με την ικανότητα να το πραγματοποιήσουμε και συγχωρούμε τους ανίκανους οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ήθελαν σωστά και ενάρετα πράγματα. «Δεν επιφέραμε τον Σοσιαλισμό», ισχυρίζεται το Κίνημα των Μαρξιστών του Νοέμβρη, «αλλά τουλάχιστον το θελήσαμε». Αυτό είναι ασήμαντο, όπως επίσης δεν μας ενδιαφέρει εάν κάποιος θέλει να παίξει βιολί. Πρέπει να είναι και ικανός να παίξει. Αυτός ο οποίος θέλει να σώσει έναν ολόκληρο λαό, πρέπει πάνω από όλα να έχει την ανάλογη ικανότητα να το πράξει.

Ο χαρακτήρας, η θέληση και η ικανότητα, οι τρεις προϋποθέσεις για την ηγεσία, φανερώνονται στους ικανούς ανθρώπους. Είτε υφίστανται, είτε δεν υφίστανται. Το τέταρτο χαρακτηριστικό ενώνει όλα τα υπόλοιπα: η Τύχη. Ο Ηγέτης πρέπει να έχει Τύχη. Πρέπει να είναι ευλογημένος. Πρέπει ο καθένας να μπορεί να δει ότι όλες οι πράξεις του προστατεύονται από μια Ανώτερη Δύναμη. Ο Ηγέτης μπορεί να έχει έλλειψη σε οτιδήποτε εκτός από την Τύχη. Είναι αναντικατάστατη!

Οι μάζες δεν αντιστέκονται στους ηγέτες. Αντιστέκονται όμως ενστικτωδώς σε σφετεριστές οι οποίοι διεκδικούν την εξουσία χωρίς να έχουν την απαραίτητη θέληση και την ικανότητα. Ο Ηγέτης σπανίως είναι εχθρός των μαζών. Αποφεύγει μόνο τα φθηνά κόλπα μαζικής κολακείας που τρέφουν το λαό με φράσεις παρά με ψωμί.

Ο Ηγέτης πρέπει να είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι κατανοεί όλες τις λεπτομέρειες, αλλά ότι πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά. Υπάρχουν εξάλλου κι άλλοι χρήσιμοι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να βοηθούν τους τροχούς της πολιτικής να γυρίζουν.

Η τέχνη της οργάνωσης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες μεταξύ των ικανοτήτων των πολιτικών ηγετών. Οργάνωση σημαίνει δίκαιη ανάθεση της εργασίας και των καθηκόντων. Ο Ηγέτης είναι ο κυβερνήτης του μηχανισμού μιας πολύπλοκης πολιτικής μηχανής.

Σήμερα γιορτάζουμε τα 40α γενέθλια του Αδόλφου Χίτλερ. Πιστεύουμε ότι η μοίρα τον έχει επιλέξει για να δείξει το δρόμο στο γερμανικό λαό. Τον χαιρετούμε με Τιμή και Αφοσίωση, και ευχόμαστε μόνο ότι θα προστατευτεί για εμάς μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο Του».

Μετάφραση: Ελίνα. Περισσότερα κείμενα του Γκαίμπελς μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Σπάνια κείμενα και ομιλίες του Dr. Joseph Goebbels.

*Σημ.: Συμπληρώνοντας τον πρόλογο, θέλω να επισημάνω για νιοστή φορά -καθώς επανάληψη μήτηρ μαθήσεως-, πως η Κοσμοθεωρία του Εθνικού Σοσιαλισμού είναι γέννημα θρέμμα του Ελληνισμού! Όχι υπό κάποιες αμφίσημες, αδρές ή νεφελώδεις γραμμές, αλλά υπό πολύ σαφείς, διαχρονικά υπαρκτές και αδιαμφισβήτητες για όσους γνωρίζουν ιστορία και μυθολογία. Η σπουδαιότητα του έργου του Αδόλφου Χίτλερ και των λοιπών, εξαιρετικών θεωρητικών, στελεχών του NSDAP έγκειται στην εξέλιξη και διαιώνιση αυτής της (καθ’ ομολογίαν) αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς. Στην λαμπρή αναβίωση και φυσική αναπροσαρμογή στο πολιτικό-κοινωνικό γίγνεσθαι της τότε εποχής.

Το δίδαγμα, συνεπώς, για Εμάς σήμερα είναι η Πίστη και ο Σεβασμός στην Παράδοση και τις αρχέγονες Αξίες της Φυλής. Αξίες και Αρετές που ναι μεν γέννησαν οι δικοί μας πρόγονοι, αλλά που ανέστησαν κάποιοι «ξένοι». Χρέος μας, λοιπόν, να εμπνευστούμε από αυτούς, όχι αντιγράφοντας, αλλά συνεχίζοντας το έργο τους, προς μια νέα πνευματική επωδό! Εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο την Ιδέα, προσαρμόζοντας την στο σήμερα. Στη δική μας κοινωνικο-πολιτική πραγματικότητα, Παράδοση και Πολιτισμό. Η σκυτάλη οφείλει και πρέπει να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε η Φωτιά!

Τιμή στους Πιστούς – Τιμή στους τελευταίους ζωντανούς Φρυκτωρούς!

*Όλες οι φωτογραφικές ανακατασκευές είναι πρωτότυπες. Θα παρουσιαστούν συγκεντρωτικά σε μελλοντική ανάρτηση όταν ολοκληρωθεί το έργο.

Διαβάστε επίσης: «Louis Beam – Τα χαρακτηριστικά του Ηγέτη».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s