Εθνική Παιδεία = Ούτε Αναρχοκρατία, ούτε Μπατσοκρατία!

στις

Ημερομηνία ορόσημο για την ελληνική παιδεία η 11η Φεβρουαρίου κατά την οποία ψηφίστηκε το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο που προβλέπει τερατώδεις και καταστροφικές μεταρρυθμίσεις σε όλες σχεδόν τις πτυχές της εκπαίδευσης. Το εν λόγω νομοσχέδιο επιμελήθηκε η γνωστή σε όλους, για τον ανθελληνισμό της, Νίκη Κεραμέως και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις τόσο στους φοιτητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς. Αντιδράσεις που οδήγησαν σε δυναμικές πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες για ακόμα μια φορά πρωτοστάτησε εξ ολοκλήρου η Αριστερά αφού ο «χώρος» μας έχει, από καταβολής του, παραδώσει αμαχητί το κομμάτι αυτό.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, περιορισμό δεκάδων χιλιάδων εισακτέων στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, την επιβολή του ν+2 και φυσικά την δημιουργία της πολύκροτης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας που θα επανδρωθεί με την πρόσληψη 1.000 νέων ειδικών φρουρών! Ωστόσο οι άρρωστες φιλελεύθερες πολιτικές της Δεξιάς κυβέρνησης δεν σταματούν εκεί, αλλά εκπληρώνουν και ακόμα ένα διακαή πόθο της Αστικής Τάξης: την εξίσωση των Ιδιωτικών Κολλεγίων με τα Δημόσια Πανεπιστήμια!

Ας τα πιάσουμε όμως με τη σειρά. Η πιο ριζοσπαστική αλλαγή που θα επιφέρει το εν λόγω νομοσχέδιο είναι, προφανώς, η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας η οποία θα κινείται εντός των εκπαιδευτικών χώρων. (Υπενθυμίζεται ότι το Άσυλο έχει καταργηθεί ήδη από πέρσι από την ίδια Δεξιά κυβέρνηση). Ποιος θα είναι όμως ο ρόλος της και που θα αποσκοπεί; Σκοπεύει μήπως η κυβέρνηση Κούλη να απαγορεύσει τις φοιτητικές/πολιτικές παρατάξεις; Σε καμία περίπτωση. Ο στόχος τους είναι μονάχα ένας: η διάλυση των Αναρχικών και εν γένει των Αριστερών ώστε να σταματήσει να τρώει ξύλο η ΔΑΠ και να πάρει μαζί της -όπως θέλει να πιστεύει- την πλειοψηφία των φοιτητών… Το εν λόγω σώμα θα φέρει την δικιά του ξεχωριστή στολή, γκλόπ και χειροπέδες. Θα έχει το ελεύθερο της ανάκρισης και σύλληψης του οποιαδήποτε θεωρεί ύποπτο, ενώ όταν θα τα βλέπουν σκούρα θα φωνάζουν τα ΜΑΤ που θα είναι ακριβώς απ’ έξω κατά την συνήθη τακτική τους. Εν ολίγοις ο «μπαμπάς» έρχεται να προστατεύσει τον «γιό» απ’ τους κακούς συμμαθητές! Τα φλωρόπαιδα της ΝΔ (και του ΠΑΣΟΚ) έχουν ήδη αρχίσει τα πάρτι!

Η επόμενη αλλαγή είναι η δημιουργία βάσεων εισαγωγής για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, τις οποίες θα θέτουν από μόνα τους τα τμήματα των πανεπιστημίων ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Αυτό το μέτρο, σε συνδυασμό με την μείωση των θέσεων στα ΑΕΙ, θα έχει ως αποτέλεσμα να μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες υποψήφιοι. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα, που μόνο του δημιουργεί το υπουργείο, δίνει η αναγνώριση των πιστοποιήσεων των Ιδιωτικών Κολλεγίων ως ισότιμες με τα πτυχία των Δημόσιων Πανεπιστημίων. Κάτι το οποίο λίγο πολύ ήδη γινόταν, όμως τώρα ήρθε και η πλήρης νομιμοποίησή του. Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει στην απόλυτη παρακμή της δημόσιας εκπαίδευσης και στο κλείσιμο δεκάδων τμημάτων ανά την επικράτεια. Οι μαθητές θα χωριστούν σε δύο τάξεις ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των οικογενειών τους. Οι προνομιούχοι δεν θα δίνουν πλέον καμία βάση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς με τα λεφτά και μόνο θα παίρνουν πτυχία, με τις γνωστές ελληνικές «αξιοκρατικές» μεθόδους, ενώ οι άτυχοι φτωχοί θα πρέπει να λιώνουν στο διάβασμα για να περάσουν σε όσες σχολές μείνουν ανοιχτές μαζί με τους πάσης φύσεως μετανάστες…

Το νομοσχέδιο της Κεραμέως προβλέπει, επίσης, την διαγραφή των φοιτητών που έχουν συμπληρώσει το 6ο ή 7ο έτος φοίτησης, ανάλογα με το αν η η ελάχιστη χρονική περίοδος ολοκλήρωσης των σπουδών της εκάστοτε σχολής είναι τα 4 ή 5 έτη αντιστοίχως. Το λεγόμενο ν+2 που συζητείται χρόνια τώρα είναι μια μόνιμη απειλή για τους φοιτητές που όπως όλα δείχνουν πρόκειται να γίνει πράξη. Στην αρχή των συζητήσεων του νομοσχεδίου η κυβέρνηση είχε αφήσει να εννοηθεί πως η ρύθμιση αυτή δεν θα εφαρμοστεί στους ήδη υπάρχοντες φοιτητές και πως θα μπει σε ισχύ με τους επιτυχόντες του 2021. Αυτό, όμως, δεν διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο κι έτσι πιθανώς να έχουμε και διαγραφές φοιτητών που πέρασαν τα τελευταία έτη. Σαν ρύθμιση θεωρούμε ότι είναι απόλυτα γελοία και υποκριτική, όπως και το σύνολο του νομοσχεδίου, καθώς υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα φοιτητών που τελείωσαν επιτυχώς τις σπουδές τους ακόμα και στα δέκα χρόνια, λόγω άλλων υποχρεώσεων τους όπως η παράλληλη εργασία. Μάλιστα, αρκετοί επιστήμονες κατέθεσαν την άποψη αυτή αντιδρώντας στο νομοσχέδιο, καθώς στην ουσία με αυτόν τον τρόπο κόβουν από τα πανεπιστήμια το πιο φτωχό κομμάτι των φοιτητών. Τα παιδιά που οι πολιτικές των ίδιων δημοκρατικών κυβερνήσεων ανάγκασαν να εργαστούν ώστε να έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν το νοίκι τους ή να συνεισφέρουν στο εισόδημα της οικογένειας τους. Και που φυσικά, αν η διάταξη αυτή εφαρμοστεί αναδρομικά, δεν θα έχουν την δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό κολέγιο. Σαφέστατα, όμως, υπάρχουν και οι γνωστοί κοπρίτες που λυμαίνονται των πανεπιστημιακών χώρων μόνο και μόνο για να οργανώνουν μπάχαλα ή να βρίσκουν καταφύγιο στις γνωστές πανεπιστημιακές καταλήψεις. Συνεπώς, η ορθή εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα προϋπέθετε την ποιοτική αξιολόγηση κάθε σπουδαστή ώστε να κρίνει ο εκάστοτε πρύτανης αν πρόκειται για άτομο που σκοπεύει να πάρει πτυχίο ή για επαγγελματία καταληψία!

Ποιες είναι, όμως, οι ανωμαλίες του υπάρχοντος συστήματος που γέννησαν την «ανάγκη» για την λήψη αυτών των μέτρων; Την κατάσταση που επικρατεί στα Ιδρύματα λίγο πολύ την ξέρουμε όλοι, ως νέοι που έχουμε περάσει από όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης. Τραπεζάκια πολιτικών/φοιτητικών παρατάξεων παντού, ρύπανση από τις αφίσες, τα πανό τους και γενικά την παρακμιακή αισθητική τους. Διαρκής παρενόχληση από κομματόσκυλα για την εγγραφή μας στις παρατάξεις τους με «σπουδαία» ανταλλάγματα όπως: σημειώσεις, δωρεάν κινητά, μπουκάλια σε κλαμπ, πάρτι και φθηνές διακοπές (αν πρόκειται για ΔΑΠίτες ή ΠΑΣΠίτες) ή συναυλίες, παραστάσεις «κουλτούρας» ή κάνα τσιγαριλίκι (αν οι υποσχέσεις προέρχονται από Αριστερούς). Οι πανεπιστημιακές παρατάξεις αποτελούν φυτώρια πολιτικών και ναρκομανών. Η συμμετοχή σου σε αυτές σου εξασφαλίζει είτε μια θέση σε ένα δημοκρατικό κομματικό μαντρί, είτε ένα νούμερο για την ουρά στο ΚΕΘΕΑ.

Το παραεμπόριο των ναρκωτικών, η βία (πολιτική και μη), οι καταλήψεις, οι κλοπές και οι λεηλασίες των Ιδρυμάτων είναι οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η επιχειρηματολογία τη ς κυβέρνησης για την επιβολή της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, παραβλέποντας τους κουστουμαρισμένους καθωσπρέπει κοκάκιδες των δικών τους παρατάξεων ή την κουλτούρα της βίζιτας που εκτρέφουν στις φιλόδοξες πιτσιρίκες τάζοντας θέσεις και αξιώματα μπας και γαμ..ουν. Σε ένα έντιμο και εθνικό κράτος η πολιτική δεν έχει θέση στην Παιδεία! Όπως και τα κόμματα εν γένει δεν πρέπει να έχουν θέση στην Πολιτεία!

Ως Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές αγωνιζόμαστε και απαιτούμε Εθνική Παιδεία απ’ το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, προσβάσιμη από όλα τα ελληνόπουλα και μόνο αυτά. Οι πάσης φύσεως ξένοι, αν θέλουν να σπουδάζουν, θα πρέπει να πληρώνουν δίδακτρα ανάλογου μεγέθους με εκείνων των ιδιωτικών κολλεγίων.

Ζητάμε την ριζική αναδιάρθρωση των ΤΕΙ και ΑΕΙ όλης της χώρας, έτσι ώστε το περιεχόμενο των σπουδών μας να είναι γόνιμο και ουσιαστικό. Να μας εξασφαλίζει μια θέση στην αγορά εργασίας, όχι κάρτες ανεργίας!

Όσον αφορά την εισαγωγή μας σε αυτά, απαιτούμε την εξασφάλιση αδιάβλητων πανελλαδικών εξετάσεων σε μαθήματα που αφορούν όντως την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε και όχι να απαιτείται, φερειπείν, ένας υψηλός βαθμός στα μαθηματικά για κάποιον που θέλει να φοιτήσει σε μια θεωρητική σχολή. Όσων αφορά, δε, την αστυνόμευση των Ιδρυμάτων είμαστε κάθετα ενάντιοι, καθώς η Γνώση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη της Επιβολής. Η εξυγίανση της Παιδείας αρχίζει μέσα από την κατάργηση της Δημοκρατίας!

Ούτε μπάτσους στα σχολεία, ούτε Αλβανούς στα θρανία, ούτε και Μαρξιστές στις αίθουσες διδασκαλίας!

Τώρα περί των ιδιωτικών κολλεγίων, είναι γνωστό ότι οι γόνοι της Αστικής Τάξης έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάζουν στο εξωτερικό σε χώρες όπως: Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Σλοβενία κλπ., προκειμένου να γλιτώνουν την ταλαιπωρία των πανελλαδικών και την δυσκολία των ελληνικών ΑΕΙ προκειμένου να γίνουν με άνεση ιατροί, αρχιτέκτονες, μηχανικοί κλπ. πληρώνοντας επί της ουσίας το πτυχίο τους. Η μεταφορά αυτής της πραγματικότητας εντός συνόρων σε ευρεία κλίμακα μέσω αυτού του νομοσχεδίου τους βγάζει απ’ τον κόπο του να πρέπει να ταξιδεύσουν πίσω για τις διακοπές τους στην Μύκονο. Είναι γνωστό της πάσης, από τα ήδη υπάρχοντα ελληνικά ιδιωτικά κολλέγια, πως κανείς που είναι συνεπής στις πληρωμές του δεν κόβεται. Διότι το εκάστοτε ιδιωτικό ίδρυμα ενδιαφέρεται μόνο για την αύξηση των κερδών του, όχι για την προαγωγή της επιστήμης ή της Γνώσης. Συνεπώς, σε λίγο καιρό το επίπεδο και η αξιοπιστία της πλειονότητας των επιστημονικών κλάδων θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Σα να μην έφταναν οι δεκάδες κομπογιαννίτες γιατροί από τη Ρουμανία ή οι αστείοι δικηγόροι από την Ιταλία, τώρα θα φτιαχτεί μια νέα στρατιά πληρωμένων πτυχιούχων που θα στελεχώσει ακόμα πιο εύκολα αυτό το αναξιοκρατικό, κομματικό και πελατειακό κράτος. Ας μην ξεχνάμε ότι ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η Κεραμέως έδωσαν ποτέ τους εξετάσεις. Καί οι δύο έχουν βγάλει κολλέγια/στοές του εξωτερικού!

Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει να ξαναγίνουν χώροι μάθησης και όχι ανομίας. Από πρεζοστέκια, κέντρα Πολιτισμού που θα διδάσκουν Γνώση και Ήθος σε όλη την κοινωνία. Στολίδια, αξία θαυμασμού που θα παρακινούν τους μαθητές να παλέψουν για να μπουν, όχι να τους σπρώχνουν στην ιδιωτική εκπαίδευση αποτελώντας, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειες τους, φόβητρο. Και αυτό φυσικά δεν θα επιτευχθεί, όσα κατασταλτικά μέτρα κι αν παρθούν, αν δεν αλλάξει πρώτα ριζικά η όλη φιλοσοφία, η μαρξιστική πολιτική παιδεία, των καθηγητών και του εκάστοτε υπουργού Παιδείας.

Μόνο ένα Εθνικό Κράτος μπορεί να επιτύχει τις αλλαγές που οραματιζόμαστε, έτσι ώστε εικόνες σαν αυτές που θα δούμε στη συνέχεια να αποτελούν ένα θλιβερό παρελθόν μαζί με την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία που το γέννησε και το εξέθρεψε. Γι’ αυτό και μέχρι να πέσει τούτο το καθεστώς, ο δρόμος θα αποτελεί για εμάς μοναδική ιδεολογική και ηθική επιλογή αγώνα. Ενάντια στην καθεστωτική τυραννία και παρακρατική ασυδοσία υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Εθνικός Σοσιαλισμός, τώρα!

Ούτε μπατσοκρατία, ούτε αναρχοκρατία. Θέλουμε Παιδεία Εθνική σε όλα τα σχολεία!

Περσέας

Ακολουθούν εικόνες από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας:

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s