Resist to Exist

στις

Καλώς όρισες στο Resist to Exist!


Ένα ιστολόγιο για Εμάς που η Αντίσταση είναι τρόπος ζωής – για όλους τους Ελεύθερους και Ανυπότακτους Έλληνες.
Ένα ιστολόγιο αφιερωμένο στους Ζωντανούς!


Χαιρετίζω τους παλιούς και καλωσορίζω τους νέους Συναγωνιστές, αναγνώστες και απλούς περιηγητές. Όποιες κι αν είναι οι απόψεις σας, σας καλώ να Στοχαστείτε. Αυτό και μόνο αρκεί!

Να αρχίσετε να σκέφτεστε ξανά, κοιτάζοντας τον κόσμο υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. Κοιτάζοντας τους ίδιους σας τους εαυτούς υπό μια νέα συνθήκη, αντίληψη και προοπτική. Συνειδητοποιώντας ότι ο κόσμος γύρω μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος, πως οι εξουσιαστές μας και οι υπάλληλοι τους δεν μοχθούν για το καλό μας, παρά μόνο για το δικό τους συμφέρον. Πως η λευτεριά δεν θα έρθει ούτε απ’ έξω, ούτε από πάνω, παρά μόνο από μέσα μας. Πως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν αρκεί κάποιοι να παλέψουν και να θυσιαστούν γι’ αυτό!

Νιώσε το Αίμα σου και θα γεννηθεί μέσα σου η θέληση να ατενίσεις έναν νέο ορίζοντα, ένα νέο υψίπεδο, που θα σε βγάλει από τη γκρίζα καθημερινότητα. Που θα σπάσει το συνήθειο και θα σου δώσει μια νέα ορατή Ελπίδα. Μια νέα Πίστη και ένα Μέλλον για να παλέψεις και να κερδίσεις με τις δικές σου δυνάμεις και μόνο. Και μέσα από αυτή τη μάχη, σε όποιο πεδίο κι αν διεξαχθεί, να ζήσεις έστω και για μια στιγμή. Να νιώσεις έστω και για λίγο Ελεύθερος! Κυρίαρχος της μοίρας σου, καπετάνιος της ψυχής και του μυαλού σου!

Να γίνεις της Ράτσας ο άγρυπνος Φρουρός – Πρωτοπόρος και Ουραγός. Να γίνεις Στρατιώτης και Αρχηγός – ο παντοτινός του Έθνους σκοπός!

Νιώσε το Αίμα σου – Ζήσε – Στοχάσου! Μάθε και δίδαξε. Πάτησε στα πόδια σου – σήκωσε στους ώμους σου ολόκληρο το Έθνος. Αυτό είναι το Χρέος σου! Να γίνεις ο πρώτος και ο τελευταίος! Ο δάσκαλος και ο μαθητής, ο φιλόσοφος και ο μαχητής. Ο γκρεμιστής και ο χτίστης, ο καλλιεργητής, ο ζυμωτής και ο τελευταίος ερασιθάνατος υπερασπιστής!

Τότε και μόνο θα μπορέσουμε να πούμε πως γίναμε Έλληνες ξανά. Πως κρατάμε ακόμα αναμμένη τη Φωτιά! Πως έχουμε ακόμα μέσα μας κάτι απ’ τον αρχαίο Μύθο που μας γέννησε.

Ο δρόμος σε έβγαλε σε ένα από τα τελευταία ελεύθερα βήματα ενός κόσμου που φτάνει με γοργούς ρυθμούς στο τέλος του. Ενός κόσμου πλασμένου με δημοκρατικές ευλογίες και φιλελεύθερες προοπτικές, που όμως κατάφερε να παράξει την πιο ολοκληρωτική δυστοπία που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος. Έναν ολιγαρχικό τυραννικό κόσμο στον οποίο όλοι είναι σκλάβοι, νομίζοντας πως είν’ ελεύθεροι! Και υπό την αίσθηση αυτή της «ελευθερίας» είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για να πολεμήσουν όποιον την αμφισβητήσει ή προσπαθήσει να την καταργήσει. Ενάντια σε κάθε «τρελό» που θα τους πει ότι φορούν δεσμά κι ας μην τα βλέπουν, σε κάθε αφυπνιτή που θα προσπαθήσει να τους κάνει αν μη τι άλλο να τις δουν, αν όχι να τις σπάσουν!

Ο κόσμος αυτός φτάνει στο τέλος του ή μάλλον στην ολοκλήρωση της αποστολής του. Στην φίμωση και παραίτηση κάθε τι ελεύθερου και ζωντανού. Στην καταστολή κάθε πραγματικής Αντίστασης.

Σε ένα κόσμο οπού οι ίδιοι οι πολίτες αντιμάχονται και λοιδορούν κάθε τι το υγιές και επαναστατικό πριν καν προλάβει να το εντοπίσει και να το καταστείλει το ίδιο το Κράτος. Σε μια κοινωνία οπού ο ένας συμμορφώνει τον άλλον καθιστώντας αχρείαστη την όποια κρατική παρέμβαση.

Ο κόσμος του άσβεστου προμηθεϊκού Πυρός κατέληξε να είναι ο παρηκμασμένος κόσμος των ψεύτικων ειδώλων που σβήνουν κάθε Νόηση/Φωτιά υπό την απειλή της εξάπλωσης – του φόβου ότι θα μπολιαστούν οι ψυχές τους μ’ αμφιβολίες. Ο κόσμος του πνευματικού και φιλοσοφικού Φωτός, έγινε ο κόσμος των θρησκευτικών δεισιδαιμονιών και της δημοκρατικής λογοκρισίας. Ο κόσμος του Θάρρους έγινε ο κόσμος του φόβου, των σκυφτών προσκυνητών και των δειλών παρατηρητών.

Αυτός είναι ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος – κόσμος αλίβας – που κανείς δεν προέβλεψε πως θα ‘ρθει. Ο κόσμος των φοβισμένων και παραδομένων ανθρώπων της μιζέριας. Ο κόσμος των νεκρών που δεν επιβλήθηκε από κανέναν άλλον, παρά τον ίδιο μας τον εαυτό ο οποίος ικέτεψε για να τα έχει όλα στο πιάτο. Που πολέμησε για να έχει ανέσεις και ευκολίες, μέχρι που κατέστη και αυτός ο ίδιος ένα προϊόν προς κατανάλωση στο ράφι του παγκόσμιου Καπιταλισμού. Έτσι το μόνο που του έμεινε να κάνει τώρα είναι να ποζάρει χαμογελαστός στην βιτρίνα για να προσελκύει τον καλύτερο πελάτη. Εκείνον που θα του φερθεί πιο τρυφερά, που θα του δώσει την μεγαλύτερη ελπίδα και ταρίφα σωτηρίας για να ζήσει.

Ήρθε ο καιρός να χτίσουμε ξανά, πάνω σ’ αυτή την προδομένη γη, τον δικό μας κόσμο. Κόσμο γενναίο, ηρωικό και αθάνατο. Αντάξιο του Μύθου και της Φωτιάς απ’ την οποία γεννήθηκε. Αντάξιο του Πνεύματος και της Σοφίας που κάποτε παρήγαγε. Αντάξιο του Αίματος που κυλάει ακόμα στις φλέβες μας. Και μέσα από αυτόν να γεννηθούμε ξανά και μαζί με μας ολόκληρο το Έθνος!

Η τελευταία δεκαετία μας δίδαξε πολλά, μα πάνω όλα πως χωρίς ιδεολογία και ένα σαφή στρατηγικό σχεδιασμό καμία αλλαγή, κανένα κίνημα, καμία «νέα Ελλάδα» δεν πρόκειται να έρθει. Με επιπόλαιες ενέργειες, δηλώσεις μετανοίας και δημοκρατικές «εκλογικεύσεις» κανένας πόλεμος δεν πρόκειται ποτέ να κερδηθεί!

Γι’ αυτό, λοιπόν, τούτη την ύστατη ώρα, τώρα που η προδοσία αποτελεί καθημερινότητα, το ξεπούλημα και ο δανεισμός από τους τοκογλύφους έσχατη επιλογή επιβίωσης -για ένα λαό που νοιάζεται μόνο για την πάρτη του, δείχνοντας στην πράξη ότι δεν έχει την παραμικρή διάθεση για αγώνες και θυσίες- δεν είναι καιρός για σπασμωδικές κινήσεις, αλλά για ανασυγκρότηση, αυτοκριτική και αυτοβελτίωση. Μακριά από πρακτικές και λογικές του παρελθόντος. Μακριά από την πεποίθηση πως κάποιος άλλος, εκτός του εαυτού μας, θα μας σώσει. Είτε αυτός λέγεται Θεός, είτε άνθρωπος, είτε χώρα. Ήρθε ο καιρός να βασιστούμε ξανά στις δικές μας δυνάμεις και κοιτώντας κατάματα τον Ήλιο να πορευτούμε προς μια νέα προοπτική και ένα νέο αύριο!

Κάθε δράση, κάθε μορφή αντίστασης που αποτελεί προϊόν λογικής σκέψης και όχι κούφιας αντίδρασης, καιροσκοπικού εντυπωσιασμού ή ψηφοθηρίας, είναι θεμιτή. Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να αφιερώνεται αρκετός χρόνος σε μελέτη, σχεδιασμό και εσωτερική αναζήτηση. Και γνωρίζω απόλυτα πως αυτά είναι τα τελευταία πράγματα που θέλει και έχει τον χρόνο να κάνει κανείς σε καιρό πολέμου, όμως αν θέλουμε να ελπίζουμε ρεαλιστικά σε μια μακροπρόθεσμη επικράτηση και νίκη, άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνο μέσα απ’ την ατομική αυθυπέρβαση θα έρθει η συλλογική!

Όσοι τόσο καιρό απουσίαζαν από τους δρόμους και θυμήθηκαν τώρα να δράσουν, το πράττουν δυστυχώς πολύ αργά. Όσοι, δε, εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε κόμματα και «χαρισματικούς» αρχηγούς, έχουν ήδη χάσει!

Το 1765, πέντε χρόνια πρίν τα Ορλωφικά και μετά από δεκάδες αποτυχημένες επαναστάσεις, ο Γεώργιος Παπαζώλης συγγράφει ένα πολεμικό εγχειρίδιο με σκοπό να διδάξει στους Έλληνες την τέχνη του πολέμου και οι έως τότε ανοργάνωτες πολεμικές τους επιχειρήσεις να μπορέσουν να επιτύχουν τον σκοπό τους. Το 1806 ο «Ανώνυμος Έλλην» συγγράφει ένα ιδεολογικό μανιφέστο στο οποίο αναλύει τα ως τότε λάθη και ορίζει τους στόχους για το κράτος που θέλουν οι Έλληνες Επαναστάτες μετά την απελευθέρωση της Πατρίδας. Δύο βιβλία τα οποία αποτέλεσαν τη βάση, οπού μαζί με την δράση της φιλική εταιρείας πέτυχαν την ελληνική Επανάσταση. Το ίδιο μοτίβο, αυτό της ανασύνταξης, αυτοκριτικής και θέσπισης νέων στόχων προ μιας μεγάλης επανάστασης, συναντάται και σε άλλες χώρες, όπως στην Γερμανία του 1925. Έτσι κι εμείς σήμερα, έχουμε ζωτική ανάγκη από μια ιδεολογία και έναν νέο στρατηγικό σχεδιασμό. Και ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει το παρόν ιστολόγιο θέλοντας να βάλει το δικό του λιθαράκι στην πολυπόθητη Εθνική μας Αναγέννηση.

Το ιστολόγιο ξεκινάει την πορεία του αναδημοσιεύοντας τα καλύτερα και διαχρονικότερα άρθρα των περασμένων ετών. Κάθε άρθρο είναι ελεύθερο προς αναδημοσίευση με μόνη προϋπόθεση την προσθήκη της πηγής του. Το παρόν ιστολόγιο δεν σχετίζεται, ούτε πρόκειται να προβάλει κανένα κόμμα, σύλλογο ή ομάδα. Αποσκοπεί μόνο στην ανάλυση και στη διάδοση της ελληνικής κοσμοθεωρίας του Εθνικού Σοσιαλισμού. Της φυσικής βιοθεωρίας του Γένους μας!

Όλα τα άρθρα και οι αναλύσεις στοχεύουν στην καλλιέργεια αντι-καπιταλιστικής, αντι-δημοκρατικής και εν τέλει Εθνικής Συνείδησης. Φυλετικής Αυτογνωσίας και θέλησης για Δράση. Στην συνειδητοποίηση της αξίας της Φύσης, του Αίματος και της αρχαίας Παράδοσης. Στην ανάγκη για μια όμαιμη και αξιοκρατική εθνική κοινότητα. Στην διδασκαλία των αρχέγονων ηθικών, φιλοσοφικών, πολιτιστικών και πολιτικών βάσεων του Γένους. Με τελικό σκοπό την εφαρμογή στον προσωπικό, κοινωνικό και εθνικό μας βίο της κοσμοθεωρίας του Αίματος και της Γης, όπως και της πολιτικής ιδεολογίας που απορρέει από αυτήν: του Εθνικού Σοσιαλισμού!

Γνώρισε τον εαυτό σου – Νιώσε τη Φυλή σου – Αγκάλιασε το Έθνος σου!

Σπάσε τα δεσμά – Πάλεψε για τους δικούς σου ανθρώπους – Ζήσε!

Resist to Exist: Αντιστάσου για να είσαι Ελεύθερος!

Αντιστάσου για να Επιβιώσεις και να Επικρατήσεις!

Αλέξανδρος Τζούλιος

Τρόποι Επικοινωνίας:

Email: contact-resist@protonmail.com

Telegram: t.me/ResisttoExistGR

Twitter: twitter.com/ResisttoExistGR


Διαβάστε επίσης:

Ιδεολογική Κιβωτός

Πλησιάζοντας αισίως στα 12 χρόνια ενασχόλησης μου με τον εθνικιστικό/εθνικοσοσιαλιστικό χώρο -αυτόν τον πολύπαθο και ετερόκλητο χώρο που έχω αποκαλέσει πολλές φορές βόθρο- ήρθε η στιγμή για μια ιδεολογική αναδρομή….

Το Χρέος των Αρίστων

Αποτελεί κοινή πεποίθηση όλων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, πως οι Άριστοι κάθε κοινωνίας απέχουν απ’ τα Κοινά. Πως χλευάζουν την πολιτική και τις εκλογικές διαδικασίες και ως απόρροια αυτού…

Και τώρα η σειρά μας!

Πλησιάζοντας στο τέλος του 2020 είναι επιτακτική ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε άπαντες τι έχει συμβεί και τι πρόκειται να αλλάξει στον λεγόμενο εθνικιστικό «χώρο», όπως και γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό της…

Ηρωισμός ή Ματαιοδοξία;

Το παρόν αποτελεί συνέχεια του: «Η ίση μεταχείριση των άκρων». Κλείνοντας, σήμερα, αυτή τη τετραλογία άρθρων θα εστιάσουμε στο γεγονός που αποτέλεσε το αρχικό έναυσμα για την συγγραφή τους, την…

Συνέντευξη με έναν Παλιό Συναγωνιστή

Αναδημοσιεύουμε σήμερα, μετά από σχετική άδεια που λάβαμε από τους Συναγωνιστές του ιστολογίου Hellenic Front, την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που εξασφάλισαν από έναν Έλληνα Εθνικοσοσιαλιστή με πολλά χρόνια ιστορίας στον…

Συνέντευξη με έναν Παλιό Συναγωνιστή (Μέρος Β’)

Αναδημοσιεύουμε απ’ το Hellenic Front την εξαιρετική αυτή συνέντευξη που αποτελεί συνέχεια της περσινής. Το πρώτο μέρος μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: Συνέντευξη με έναν Παλιό Συναγωνιστή Ένα χρόνο, σχεδόν,…

Η Αυγή θα είναι δική μας!

Πρώτη δημοσίευση άρθρου: 21/12/16 «Μέσα απ’ την πιο σκοτεινή νύχτα γεννιέται ο πιο δυνατός Ήλιος!Μέσα απ’ το πιο βαθύ σκοτάδι γεννιέται το πιο αστραφτερό Φως!» Σήμερα, ανήμερα του χειμερινού ηλιοστασίου, σήμερα που η Ελλάδα και ο κόσμος όλος βυθίζεται στο πένθος απ’ την ισλαμική τρομοκρατία, που στραγγαλίζεται οικονομικά απ’…

4 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s