Το τέλος της Ιστορίας και η απάντηση του Εθνικισμού

στις

Πρώτη δημοσίευση άρθρου: 3/5/17

Οι δραματικές και ακραίες εξελίξεις που παρατηρήσαμε και εξακολουθούμε να παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό στον οικονομικό, πολιτικό και γεωπολιτικό τομέα έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα πολιτικά δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η οικονομική κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, το ισλαμικό κράτος, οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, που πλέον έχουν φτάσει και στην καρδιά της διεφθαρμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή στη Γερμανία, έχουν πείσει και τον τελευταίο δημοκράτη ότι η εποχή της ευμάρειας ξεκίνησε να φτάνει στο τέλος της.

Οι εξελίξεις αυτές ήταν αναμενόμενες και έχουν τις ρίζες τους στην όχι και τόσο μακρινή Ιστορία της Ευρώπης, όπως και στην παγκόσμια ηγεμονία του Φιλελευθερισμού.

Ο ιστορικός Francis Fukuyama ήταν από τους πρώτους που μίλησαν για «το τέλος της Ιστορίας» και δημιούργησε μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στους σύγχρονους ιστορικούς.

Τι σημαίνει όμως το τέλος της Ιστορίας;

Ο 20ος αιώνας ήταν μια μεγάλη μάχη τριών ιδεολογιών ˙ μία μάχη στην οποία συμμετείχαν η φιλελεύθερη δημοκρατία, ο κομμουνισμός και ο εθνικοσοσιαλισμός. Η φιλελεύθερη δημοκρατία και ο κομμουνισμός ενώθηκαν και πολέμησαν τον Εθνικοσοσιαλισμό. Έπειτα ακολούθησε ο λεγόμενος ψυχρός πόλεμος όπου το ανατολικό μπλοκ κατέρρευσε. Η ιδεολογία που «νίκησε» στον πόλεμο αυτόν ήταν ο φιλελευθερισμός. Και η επικράτηση του σήμανε, κατά τον ιστορικό Fukuyama, το λεγόμενο τέλος της Ιστορίας. Δεν υπάρχει χώρος για νέες ιδεολογίες και φιλοσοφίες στον 21ο αιώνα, διότι η ανθρωπότητα «κατάλαβε επιτέλους την αλήθεια», την μία και μοναδική, ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία είναι το κατάλληλο σύστημα και η υπόλοιπη ροή της Ιστορίας δεν θα είναι τίποτα άλλο, παρά η αναγκαστική επικράτηση αυτής και του Φιλελευθερισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτό είναι το τέλος της Ιστορίας και ο «παράδεισος» της φιλελεύθερης δημοκρατίας, που ενσαρκώνεται στον δυτικό κόσμο. Πώς είναι, όμως, ο παράδεισος αυτός;

Σε όλα τα επίπεδα της ζωής έχει εδραιωθεί ο αφύσικος και ανώμαλος τρόπος ζωής του Φιλελευθερισμού, ο οποίος είναι γέννημα του ευρωπαϊκού διαφωτισμού και ορθολογισμού. Οι φοιτητές της Ευρώπης μαθαίνουν στα πανεπιστήμια ότι το έθνος είναι κοινωνικό κατασκεύασμα, ότι τα έθνη πρέπει να διαλυθούν ή τουλάχιστον να αναμιχθούν, ότι δεν υπάρχουν διακριτοί πολιτισμοί, ότι το φύλο είναι επίσης κοινωνικό κατασκεύασμα και η οποιαδήποτε σεξουαλική διαστροφή είναι απλώς μια διαφορετική προτίμηση.

Σε κοινωνικό επίπεδο, ο Φιλελευθερισμός έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια παντελώς σάπια κοινωνία χωρίς αξίες και ιδανικά. Μια νεολαία βυθισμένη στα ναρκωτικά, για την οποία η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο παρά το κυνήγι της επόμενης ευχαρίστησης.

Στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης οι λευκοί είναι πλέον μειοψηφία, ενώ δραματικά αυξάνεται ο αριθμός αλλοδαπών από χώρες της Αφρικής και της Αραβίας. Οι νέοι αλλοδαποί μουσουλμάνοι δεν είναι επηρεασμένοι από τις ιδέες της ελευθερίας, της ανοχής και της δημοκρατίας. Επιδεικνύουν μαχητικότητα, πίστη και ζήλο για την επικράτηση της κουλτούρας τους και κρατούν σφιχτά στα χέρια τους τον υπόκοσμο της εκάστοτε χώρας όπου ζουν.

Το ακριβός αντίθετο είναι η λευκή νεολαία, η οποία έχει μεγαλώσει με τις «αξίες» της ανοχής, της ισότητας, της μαλθακότητας κλπ. Είναι μία σάπια νεολαία, όπου τα αγόρια συμπεριφέρονται σαν κοπελίτσες και τα κορίτσια σαν πόρνες. Βυθισμένη στο κυνήγι της καλοπέρασης και του lifestyle, η λευκή νεολαία έχει χάσει πλήρως τα ιδανικά της, την πίστη στην Πατρίδα και στο Αίμα, και αγωνίζεται ουσιαστικά μόνο για την ολοκληρωτική καταπάτηση των αξιών αυτών.

Παρατηρείται, όμως, μια άνοδος διαφόρων νεοδεξιών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για την απόδειξη ότι υπάρχει αντίσταση εκ μέρους των λευκών λαών. Αν, όμως, παρατηρήσουμε αυτά τα νεοδεξιά κόμματα, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μια μεγάλη απάτη. Στόχος τους είναι η σταθεροποίηση της αστικής δημοκρατίας και της παραφυσικής ανοιχτής κοινωνίας. Τα νεοδεξιά κόμματα μπορεί να στρέφονται ενάντια στο Ισλάμ, που είναι ένας ξένος πολιτισμός ο οποίος σαφέστατα δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη, αυτό όμως γίνεται για την προστασία της φιλελεύθερης κοινωνίας, που το Ισλάμ με τις ακραίες συντηρητικές του αξίες προσπαθεί να καταπατήσει. Τα νεοδεξιά κόμματα θέλουν να προστατέψουν την ανοιχτή κοινωνία της διαφθοράς και του ατομικισμού. Την κοινωνία των ναρκωτικών, της μαλθακότητας, του πασιφισμού, των γκέι παρελάσεων κλπ.

Αυτό είναι το τέλος της Ιστορίας που ευαγγελίζονται ιστορικοί όπως ο Francis Fukuyama αλλά και όλοι οι υποστηρικτές της δημοκρατίας. Αυτή είναι η ιδανική κοινωνία γι’ αυτούς.

Όπως είναι φανερό, και όπως ο ίδιος ο εχθρός αποκαλύπτει κατά καιρούς, η εποχή της ευμάρειας έχει τελειώσει και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ισλαμική θρησκεία η οποία αποτελεί μόνο την αιχμή του δόρατος του Συστήματος. Τα μέτωπα είναι πολλά και είναι σαφές ότι μαίνεται μια μεγάλη σύγκρουση.

Ως φορείς της ιδέας του Εθνικοσοσιαλισμού και του ριζοσπαστικού Εθνικισμού οφείλουμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα μίας υγιούς ελληνικής νεολαίας που είναι μάχιμη και πολεμάει για την επικράτηση των αρχέγονων εθνικών και κοινωνικών αξιών. Την διατήρηση του Αίματος και το ελληνικού μας πολιτισμού. Και οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα αυτό για τους εναπομείναντες νέους Έλληνες – που όντως υπάρχουν – οι οποίοι έψαχναν και ψάχνοουν ανθρώπους στους οποίους μπορούν να βασιστούν για να πολεμήσουν πλάι πλάι.

Θωμάς Τ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s