Οι επιπτώσεις της Φυλετικής Επιμειξίας

στις

Τι θα γίνει αν ένας λευκός και μια μαύρη κάνουν παιδιά; Οι επιστήμονες απαντούν!

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου σχετικά με την σπουδαιότητα του Αίματος, της γενετικής και της κληρονομικότητας στον άνθρωπο, προχωρούμε σε μια σειρά άρθρων αναφορικά με το μείζον θέμα της φυλετικής επιμειξίας το οποίο, καθώς λένε οι αρμόδιοι ερευνητές, τις τελευταίες δυο δεκαετίες έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην Αμερική.

Στην χώρα μας ευτυχώς ακόμα δεν έχουμε πολλές περιπτώσεις διαφυλετικών ζευγαριών (πχ. Έλληνας με μαύρη, ασιάτισσα, ρομά κλπ.), έχουμε όμως πάρα πολλές περιπτώσεις επιμειξίας με γειτονικά έθνη/κράτη. Υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι Έλληνες/ίδες που κάνουν παιδιά με Αλβανούς/ίδες, Ρώσους/ίδες (ή ρωσο«πόντιους») και σε μικρότερα ποσοστά με Ιταλούς/ίδες, Άγγλους/ίδες, Γερμανούς/ίδες κλπ.

Σκοπός αυτής της σειράς άρθρων είναι πρώτον να δούμε τα καταστροφικά αποτελέσματα της επιμειξίας μεταξύ των βασικών φυλών (λευκή, μαύρη, κίτρινη/ασιατική, κόκκινη/ινδιάνικη, σημιτική κλπ.) και δεύτερον τα σοβαρά προβλήματα της επιμειξίας μεταξύ των υποφυλών/εθνών της ίδιας φυλής.

Ξεκινάμε με πρώτη μια έρευνα σχετικά με τους κινδύνους υγείας, απόδοσης και συμπεριφοράς σε εφήβους με μικτή φυλετική καταγωγή την οποία μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1448064/

Δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2003 στο Αμερικανικό Περιοδικό Δημόσιας Υγείας (American Journal of Public Health), το μηνιαίο επιστημονικό περιοδικό που δημοσιεύει η Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Υγείας και διενεργήθηκε από τους J. Richard Udry, PhD, Rose Maria Li, PhD και Janet Hendrickson-Smith, MA, καθηγητές ιατρούς στο πανεπιστήμιο της North Carolina.

Σύνοψη

Στόχοι: Η μελέτη συνέκρινε την κατάσταση υγείας καθώς και τα επίπεδα κινδύνου για την ανάπτυξης διαφόρων παθήσεων, διαταραχών και εθισμών μεταξύ εφήβων μικτής φυλετικής καταγωγής (πχ. πατέρας λευκός-μητέρα μαύρη) και εφήβων των οποίων και οι δύο γονείς προέρχονται από την ίδια φυλή (πχ. πατέρας-μητέρα λευκοί).

Μέθοδος: Η μέθοδος που ακολουθήθηκε ήταν η συμπλήρωση ερωτηματολογίων από μαθητές σε σχολεία της Αμερικής. Δεν έγινε κανένας αιματολογικός, γενετικός ή άλλου είδους έλεγχος. Οι μαθητές απάντησαν αρχικά στο ποια φυλή ή φυλές ανήκουν και έπειτα σε μια σειρά από ερωτήσεις υγείας και καθημερινών συνηθειών. Απ’ το αν κοιμούνται καλά, μέχρι το ποσό συχνά δεν πάνε στο σχολείο ή το αν καπνίζουν ή πίνουν αλκοόλ.

Αποτελέσματα: Οι έφηβοι μικτής φυλετικής καταγωγής εμφάνισαν υψηλότερα ποσοστά κινδύνου σε σχέση με τους εφήβους μιας φυλετικής καταγωγής σε γενικά θέματα υγείας, σχολικών επιδόσεων και άλλων μεταβλητών κινδύνου. Είναι πιο επιρρεπείς στις καταχρήσεις και στην κατάθλιψη. Έχουν χειρότερη κατάσταση υγείας απ’ τα παιδιά μιας φυλετικής καταγωγής, χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο, χειρότερες συνήθειες, ενώ κατά μέσο όρο εκδηλώνουν πολύ πιο συχνά διάφορες παθήσεις από πονοκεφάλους, δερματικές παθήσεις, μέχρι και διαταραχές του ύπνου. Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα βγήκαν απ’ τις απαντήσεις που έδωσαν οι ίδιοι οι μαθητές.

Συμπεράσματα: Οι έφηβοι μικτής φυλετικής καταγωγής βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο σε θέματα υγείας, επιδόσεων και συμπεριφοράς.


Μια αρκετά ογκώδης βιβλιογραφία πιστοποιεί τα συναισθηματικά/ψυχολογικά προβλήματα, τα προβλήματα υγείας, σχολικών επιδόσεων και συμπεριφοράς σε νεαρούς εφήβους μικτής φυλετικής καταγωγής. Η πιο συνηθισμένη εξήγηση που δίνεται απ’ τους επιστήμονες γι’ αυτή την κατάσταση είναι ο αγώνας που δίνουν για τον σχηματισμό ταυτότητας ο οποίος τους οδηγεί, όπως λένε, σε έλλειψη αυτοεκτίμησης, κοινωνική απομόνωση και προβλήματα οικογενειακής ισορροπίας.

Τα προβλήματα στα παιδιά μικτής φυλετικής καταγωγής είναι τα ίδια ανεξαρτήτου καταγωγής των γονιών τους. Το γεγονός και μόνο ότι είναι το αποτέλεσμα φυλετικής μίξης, όποιος κι αν είναι ο συνδυασμός των φυλών (λευκή/μαύρη, μαύρη/ασιατική, λευκή/μεξικανική, ασιατική/ινδιάνικη κλπ.), αρκεί για να παράξει προβληματικούς απογόνους.

Οι επιστήμονες που έκαναν την εν λόγω έρευνα απέδωσαν όλα τα προβλήματα υγείας και συμπεριφοράς στο στρες που νιώθουν τα παιδιά μικτής φυλετικής καταγωγής το οποίο διαχώρισαν σε δύο κατηγορίες: στο στρες σε σχέση με το περιβάλλον τους (κοινωνική αποδοχή, ρατσισμός κλπ.) και στο στρες σε σχέση με τον εαυτό τους. Δηλαδή την εσωτερική σύγκρουση την οποία βιώνουν από την πάλη των δύο διαφορετικών φυλών μέσα τους.

Κάθε φυλή, κάθε σύνολο γονιδίων που κληρονομεί κάθε άνθρωπος, κουβαλάει μέσα του γενετικές πληροφορίες οι οποίες καθορίζουν την συμπεριφορά, την ψυχοσύνθεση, την κουλτούρα, τα ένστικτα, τις αντιδράσεις, τους φόβους, τις επιθυμίες, το IQ, την σκέψη γενικότερα, ακόμα και τον τρόπο ομιλίας και τις πολιτικές απόψεις που θα αποκτήσει μεγαλώνοντας.

Ένα παιδί μικτής φυλετικής καταγωγής βιώνει έναν αέναο εσωτερικό πόλεμο, μια συνειδησιακή και ταυτοτική σύγκρουση μεταξύ των δύο (ή και περισσότερων) φυλών που αποτελούν το γενετικό του αποτύπωμα.

Είναι λοιπόν φυσικό κι επόμενο ένα τέτοιο παιδί να αναπτύξει μια αλλόκοτη συμπεριφορά, να πάσχει από κατάθλιψη, να έχει τάσεις αυτοκτονίας και άλλα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Να έχει κακή επίδοση στο σχολείο, ροπή προς διαφόρων ειδών καταχρήσεις, όπως και να παρουσιάζει μια εν γένει παραβατική συμπεριφορά. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα παρακάτω στους 3 πίνακες της έρευνας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός από 3-4 εξαιρέσεις, τα παιδιά μικτής φυλετικής καταγωγής παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά κινδύνου σε σχέση με τα παιδιά μιας φυλετικής προέλευσης.

Ο από πάνω πίνακας μας δείχνει την αναλογία πιθανοτήτων, σε διάφορες κατηγορίες, των παιδιών μικτής φυλετικής καταγωγής (πχ. white/black) σε σχέση με εκείνα που προέρχονται από μια φυλή (πχ. White).

Η τιμή 1 δείχνει πλήρης αναλογία – αντιστοιχία πιθανοτήτων. Όποια τιμή είναι μεγαλύτερη του 1 δείχνει ότι η συγκεκριμένη ομάδα παιδιών μικτής φυλετικής καταγωγής έχει περισσότερες πιθανότητες να εμπίπτει στην αντίστοιχη κατηγορία κινδύνου (πχ. Στο πρώτο πεδίο βλέπουμε ότι τα παιδιά από λευκούς και μαύρους γονείς υπερτερούν κατά 0.36 σε σχέση με τα λευκά παιδιά σε κακή υγεία, εξού και η τιμή 1.36. Αντιθέτως, στο διπλανό πεδίο βλέπουμε ότι τα παιδιά μικτής φυλετικής καταγωγής έχουν λιγότερες πιθανότητες από τα λευκά παιδιά να νιώσουν αίσθημα κούρασης το πρωί, εξού και η τιμή 0.86).

Παρατηρώντας όλες τις τιμές βλέπουμε ότι στο 95% των περιπτώσεων τα παιδιά μικτής φυλετικής καταγωγής υπερτερούν σε όλες τις περιπτώσεις κινδύνου οι οποίες είναι κατά σειρά: κακή υγεία, αίσθημα κούρασης το πρωί, δερματικά προβλήματα, πονοκέφαλοι, γενικοί πόνοι, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, τακτικό κάπνισμα, τακτική κατανάλωση αλκοόλ, τακτικά μεθυσμένοι.

Σε αυτόν τον πίνακα βλέπουμε τις αναλογίες πιθανοτήτων των παιδιών μικτής φυλετικής καταγωγής σε σχέση με εκείνα που προέρχονται από μια φυλή. Τιμές μεγαλύτερες του 1 δείχνουν πως τα παιδιά μικτής φυλετικής καταγωγής έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπίπτουν στην αντίστοιχη κατηγορία.

Παρατηρούμε ότι στο 95% των περιπτώσεων τα παιδιά μικτής φυλετικής καταγωγής παρουσιάζουν μεγαλύτερες πιθανότητες, όπως και η μόνη περίπτωση στην οποία τα λευκά παιδιά υπερτερούν είναι η εύκολη πρόσβαση στα όπλα.

Οι κατηγορίες είναι κατά σειρά οι εξής: κακή κατάσταση υγείας, αίσθημα κούρασης το πρωί, δερματικά προβλήματα, πονοκέφαλοι, γενικοί πόνοι, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη, τσιγάρο, αλκοόλ, μεθύσι, πρόσβαση σε όπλα, να έχουν σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, να έχουν κάνει σεξ, να έχουν κάνει κοπάνα απ’ το σχολείο πάνω από 10 φορές, να έχουν επαναλάβει μια τάξη, να έχουν αποβληθεί.

Σε αυτόν τον πίνακα βλέπουμε συγκριτικά τα αποτελέσματα μεταξύ παιδιών μικτής φυλετικής καταγωγής και εκείνων από καθαρές φυλές (πχ. Στο πρώτο πεδίο βλέπουμε ότι ο μέσος όρος βαθμολογίας στο σχολείο GPA για τα παιδιά από λευκούς και μαύρους γονείς είναι 24,19, ενώ για τα λευκά πεδία ακριβώς από κάτω είναι 32,27 και για τα μαύρα 15,45). Παρατηρούμε δύο πολύ βασικά πράγματα: πρώτον ότι οι λευκοί έχουν καλύτερα αποτελέσματα στο 98% των περιπτώσεων και δεύτερον ότι τα παιδιά λευκών/μαύρων και λευκών/ινδιάνων έχουν καλύτερα αποτελέσματα από καθαρούς μαύρους και ινδιάνους (η μίξη με το λευκό αίμα τα έχει ευεργετήσει). Οι κατηγορίες είναι: μέσος όρος βαθμολογίας (GPA), τεστ λεξιλογίου με εικόνες (PVT), αν ένας απ’ τους δύο γονείς έχει βγάλει πανεπιστήμιο, σπιτικό με δύο γονείς.

Φυσικά μια πλήρης έρευνα δεν πρέπει να στέκεται απλά και μόνο σε ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν οι εξεταζόμενοι, αλλά να προβαίνει και σε γενετικές και λοιπές ιατρικές μελέτες. Όπως θα δούμε, όμως, στη συνέχεια στις υπόλοιπες έρευνες τα ευρήματα αυτής της έρευνας εξηγούνται απόλυτα από την γενετική.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι οι άνθρωποι μικτής φυλετικής καταγωγής που ασχολούνται μεγαλώνοντας με την οποιαδήποτε μορφής τέχνη ή την πολιτική, παράγουν αποτελέσματα εξίσου πολυφυλετικά/πολυπολιτισμικά. Από νέα ήδη μουσικής και ένδυσης, μέχρι νέους τρόπους συμπεριφοράς, ομιλίας, κουλτούρας, ηθικής, απόψεων κ.ο.κ.. Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι τέτοια άτομα στελεχώνουν όλα τα αριστερά, «εναλλακτικά» και αντιρατσιστικά κινήματα, οργανώσεις και ΜΚΟ. Συνεπώς τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ανίερης πράξης, της φυλετικής μείξης, δεν βλάπτει απλά και μόνο τους απογόνους, αλλά και ολόκληρο το εκάστοτε έθνος στο οποίο θα τύχει να γεννηθούν και να ζήσουν. Για τον λόγο αυτό ένα σοβαρό εθνικό κράτος θα πρέπει να εισάγει τους ανάλογους φυλετικούς νόμους και κανόνες ευγονικής οι οποίοι θα αποτρέπουν τέτοια φαινόμενα.

Η γενετική, οι μέθοδοι ευγονικής καθώς και η φυλετική ανθρωπολογία θα πρέπει να εισαχθούν στην βασική εκπαίδευση, συμπληρώνοντας το μάθημα της Βιολογίας. Τα παιδιά που θα ολοκληρώνουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να γνωρίζουν, πέρα από τους τρόπους σύλληψης και αντισύλληψης, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τους παράγοντες και τις συνήθειες που επηρεάζουν την υπογονιμότητα και στα δύο φύλα (πχ. κάπνισμα, αλκοόλ, αναψυκτικά κλπ.), την βαρύτητα του προγεννητικού ελέγχου πριν και κατά την διάρκεια της κύησης, τις επιπτώσεις της φυλετικής επιμειξίας και τα οφέλη της διατήρησης της καθαρότητας των φυλών, όπως και τα χαρακτηριστικά κάθε φυλής και υποφυλής.

Θα πρέπει βεβαίως χάριν της δικαιοσύνης να πούμε ότι πάντοτε μπορεί υπάρξουν εξαιρέσεις κι ένα παιδί μικτής φυλετικής καταγωγής να ξεπεράσει ενδεχομένως και τους δύο γονείς του σε κάποιους τομείς.

Δυστυχώς, όμως, η εξαίρεση δεν κάνει τον κανόνα (πόσο μάλλον όταν μιλάμε για συχνότητα φαινομένου άνω του 95%), γι’ αυτό κι ένα σοβαρό εθνικό κράτος θα πρέπει πρώτα να μεριμνήσει για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου και δεύτερον να βοηθήσει αυτά τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να επιλέξουν μια απ’ τις δύο ή περισσότερες ταυτότητες που υπάρχουν μέσα τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα κι αν αποδώσουν καλύτερα στο σχολείο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βιώσουν στρες, ενδεχομένως και κατάθλιψη, από την εσωτερική σύγκρουση που προαναφέραμε.

Τα παιδιά μικτής φυλετικής καταγωγής θα πρέπει να φοιτούν σε ειδικά σχολεία όπου με την κατάλληλη μέριμνα θα προσαρμόζονται, χωρίς άγχος, στην φυλετική ταυτότητα που τους ταιριάζει καλύτερα, αυτής δηλαδή της οποίας φέρουν τα περισσότερα γονίδια. Τέλος, θα πρέπει να εξεταστεί το αν αυτά τα παιδιά θα πρέπει να στειρώνονται ή αν υπάρχει δυνατότητα να αποκτήσουν απογόνους χωρίς να συνεχιστεί η δυσγονική πορεία του αίματος με ακόμα πιο καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους τους απογόνους τους, όσο και για ολόκληρο το έθνος.

Στην συνέχεια θα δούμε πως τα παιδιά μικτής φυλετικής καταγωγής μπορούν να προγραμματιστούν από την ηλικία των 3 μέχρι και 8 ετών ώστε να μάθουν ότι ανήκουν μόνο σε μια φυλή, απορρίπτοντας την δεύτερη καταγωγή τους, πως τα παιδιά αυτά μεγαλώνοντας χρησιμοποιούν την διπλή τους καταγωγή κατά το δοκούν και πως αυτό τα επηρεάζει στην μάθηση και τις κοινωνικές συναναστροφές. Τέλος θα δούμε ποια είναι η φυσική τάση των παιδιών από καθαρές φυλές ως προς τις φυλετικές τους προτιμήσεις και αυτό που μας ενδιαφέρει ακόμα περισσότερο, πέρα από την φυλετική επιμιξία των βασικών φυλών, η μίξη υποφυλών μιας φυλής (πχ. ένας Έλληνας να κάνει παιδί με μια Ρωσίδα).

Οι υποφυλές της λευκής φυλής ή αλλιώς φαινότυποι διακρίνονται στους: μεσογειακός, διναρικός, αλπικός, βαλτικός, ατλαντοειδής, νορδικός, κρομανοειδής και αρμενοειδής.

Αλέξανδρος Τζούλιος

3 Σχόλια Προσθέστε το δικό σας

  1. Παράθεμα: Ανώνυμος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s