Διαφορές μεταξύ Αναρχισμού και Εθνικού Σοσιαλισμού

στις

Το παρόν αποτελεί μέρος της σειράς άρθρων: «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον Εθνικό Σοσιαλισμό». Η παρακάτω ερώτηση τέθηκε από τον Κωνσταντίνο Κ.

Καλησπέρα, ονομάζομαι Κωνσταντίνος Κ. και είμαι καθηγητής μαθηματικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από καθαρή περιέργεια μπήκα στον πειρασμό να διαβάσω ορισμένα από τα ιδεολογικά σας άρθρα και παρόλο που γνωρίζω τις βασικές απόψεις των εθνικιστών, σ’ εσάς, βλέπω πολλά κοινά σημεία στην ρητορική που χρησιμοποιείτε με αυτή των αναρχικών. Συνεπώς θέλω να σας ρωτήσω, που διαφέρετε; Πέρα από τα προφανή περί ξένων και έθνους-κράτους.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένας μορφωμένος άνθρωπος περιτριγυρίζει, διαδικτυακά, στα δικά μας μονοπάτια. Αυτό και μόνο δείχνει ότι κάτι υγιές υπάρχει μέσα σας ακόμα κι αν δεν ασπάζεστε τις ιδέες μας. Ευκαιρίας δοθείσης, όμως, θα βάλουμε άλλο ένα μικρό λιθαράκι στην αποσαφήνιση των ιδεών μας στο ευρύ κοινό, γι’ αυτό και απαντούμε δημόσια στην ερώτηση σας.

Κάποιοι λένε ότι υπάρχει ένα σημείο στο τέρμα δύο αντίρροπων άκρων όπου αυτά ενώνονται. Εις ότι μας αφορά, στον ορίζοντα Αναρχισμού κι Εθνικισμού. Θεωρητικά, στον αγώνα για την επικράτηση, το σημείο αυτό είναι το Κράτος το οποίο μισούμε και οι δύο και το οποίο κυνηγάει (θεωρητικά τουλάχιστον) και τους δυο. Ας δούμε, όμως, πόσο διαφορετικές είναι οι θέσεις μας, τόσο στο κομμάτι του αντικρατισμού, όσο και στο κοινωνικό ζήτημα.

Το κράτος βασίζεται σε ορισμένους θεμελιώδεις πυλώνες (όπως και τα μαθηματικά βασίζονται σε κάποια θεμελιώδη θεωρήματα), αυτοί είναι: ο στρατός, η αστυνομία, η δικαστική εξουσία, η εκκλησία, η παιδεία, τα ΜΜΕ και η Δημοκρατία (το πολίτευμα).

Στρατός

Οι αναρχικοί είναι ενάντια στην ιδέα στρατού καθώς επιδιώκουν την κατάργηση των εθνικών συνόρων και την ομογενοποίηση των λαών (εθνικά, πολιτισμικά, φυλετικά). Δηλώνουν «αντιρρησίες συνείδησης» και αποφεύγουν την στρατιωτική θητεία όπως ο «διάολος το λιβάνι». Πρακτικά θα λέγαμε ότι «όπου γιωτάς, αντιφάς». Απλά το «Ι5» πασπαλίζεται με ιδεολογία για να αποκτήσει υπόσταση και να αποφύγει την καζούρα. Είναι άνθρωποι δειλοί, ανεύθυνοι και εν πολλοίς επαναστάτες χωρίς αιτία. Δεν μπορούν να ακολουθήσουν εντολές, ούτε να πειθαρχήσουν καθώς είναι φύση φιλελεύθεροι και χαοτικοί.

Εμείς, απ’ την άλλη, είμαστε ενάντια στην σημερινή ηγεσία, λειτουργία και μορφή του στρατού, αλλά όχι στην ιδέα και την ύπαρξη του. Δεν είμαστε στρατόκαυλοι φετιχιστές, όπως οι ακροδεξιοί. Αναγνωρίζουμε ότι ο στρατός σήμερα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους μας διότι υπακούει τυφλά τις εντολές του ΝΑΤΟ, στο οποίο υπάγεται και ανήκει. Όπως και οι αξιωματικοί στο σύνολο τους δεν είναι παρά παραδουλεύτρες και γλύφτες κομματάρχιδων…

Η εναντίωση μας αυτή στον σημερινό στρατό, όμως, δεν συνεπάγεται την αποφυγή της θητείας για τον λόγο ότι χρειαζόμαστε εξοικείωση με τα όπλα, τον λιτό τρόπο ζωής, την πειθαρχία, την συντροφικότητα και την αυτοθυσία προς όφελος της Φυλής. Συνεπώς μια θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις είναι το μόνο που μπορεί να μας προσφέρει μια, μικρή έστω, εμπειρία πάνω σε αυτά. Το σχήμα «πολίτης/οπλίτης» είναι αυτονόητο για εμάς τους Εθνικοσοσιαλιστές.

Αστυνομία

Η αστυνομία αποτελεί (στα λόγια) τον βασικότερο εχθρό των αναρχικών. Ωστόσο στην πράξη παίζουν απλά το παιχνίδι του συστήματος, όποτε αυτό θέλει να γίνονται επεισόδια, όπως και πάντα την γλυτώνουν εν αντιθέσει με τους εθνικιστές έναντι των οποίων το σύστημα είναι αμείλικτο. Όλοι γνωρίζουν πως οι σκληροί «1312» άπλυτοι χύνουν ποταμούς δακρύων ακόμα και με μια απλή εξακρίβωση. Ενώ στην περίπτωση σύλληψης παίρνουν κατευθείαν τηλέφωνο τον μπαμπά υπουργό για να τους ξελασπώσει. Στην περίπτωση μας τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Τα πρόσφατα γεγονότα στις συγκεντρώσεις για το μακεδονικό, το μπαράζ διώξεων από τις αρχές του 2018, όπως και το ακόμα μεγαλύτερο του 2013, αποτελούν τρανή απόδειξη αυτού. Η πολιτική δολοφονία του Γιώργου και του Μάνου ήταν ένα έγκλημα που επέτρεψε και συγκάλυψε το ίδιο το κράτος και η αστυνομία.

Οφείλουμε, όμως, στο σημείο αυτό να διαχωρίσουμε τους δύο αυτούς χώρους σε επιμέρους τμήματα καθώς είναι γεγονός πως και απ’ τις δυο μεριές υπάρχουν άτομα με ασυλία, όπως και άλλοι που διώκονται. Οπότε έχουμε τις βαλβίδες εκτόνωσης του συστήματος τις οποίες αποτελούν, στο πολιτικό πεδίο, η ακροδεξιά και η ακροαριστερά, ενώ έχουμε και τον αυτόνομο αγώνα ο οποίος όντως διώκεται είτε εκφράζεται από αριστερούς επαναστάτες, είτε από εθνικιστές/εθνικοσοσιαλιστές.

Ιδεολογικά επιθυμούμε την ύπαρξη μιας ουσιαστικής και αυστηρής αστυνόμευσης που δεν θα συνεργάζεται με ναρκέμπορους, ανθρώπους της νύχτας, αναρχικούς, ακροδεξιούς και λοιπούς εγκληματίες, αλλά θα τους οδηγεί εκεί που πρέπει, στην εργασία προς όφελος του λαού. Η αστυνομία πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη, όχι τους πολιτικούς.

Η σημερινή αστυνομία, τόσο σε ηγεσία, όσο και κουλτούρα και ηθική είναι απόλυτος εχθρός μας διότι στρέφεται καθημερινά εναντίον μας. Ενάντια στους μόνους πραγματικούς υπερασπιστές του Έθνους, ευαγγελιζόμενη την Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Την ίδια Δημοκρατία που προδίδει την πατρίδα. Αν θέλει να την σεβαστούμε καλά θα κάνει να μείνει μακριά μας, για αρχή.

Δικαιοσύνη

Η δικαστική εξουσία ενεργεί στην Ελλάδα κατά το δοκούν. Αθωώνει εγκληματίες και κατά συρροήν παραβάτες του νόμου έτσι ώστε να συντηρεί συγκεκριμένους κύκλους εγκλήματος. Οι αναρχικοί είναι διαχρονικά ενάντια στο σύστημα φυλακίσεως και αυτό είναι και η μόνη θέση που μας βρίσκει σύμφωνους με μόνη διαφορά την εναλλακτική λύση. Εμείς θα αξιοποιούσαμε τους εγκληματίες προς όφελος του λαού, εκτός φυλακών, ενώ εκείνοι θα χρησιμοποιούσαν μάλλον τους πολίτες προς όφελος των απελευθερωμένων «επαναστατών».

Επίσης, εμείς δεν θέλουμε μια κοινωνία ζούγκλα με λαϊκά δικαστήρια όπου βασιλεύει η ανομία, αλλά ένα υπεύθυνο κράτος δικαίου το οποίο θα επιβάλει αδέκαστα τον νόμο. Και δίκαιοι νόμοι είναι αυτοί που εναρμονίζονται με τους φυσικούς νόμους. Αυτοί που προστατεύουν, υπηρετούν και βοηθούν την εξέλιξη της όμαιμης λαϊκής κοινότητας.

Παιδεία

Η Παιδεία αποτελεί θεμελιώδη προπαγανδιστικό λίθο της Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα οι αναρχικοί δεν κάνουν λόγο για παθογένειες στην παιδεία μιας και είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Το μόνο που τους ενοχλεί είναι οι εξετάσεις που δυσκολεύουν την πρόσβαση τους στα πανεπιστήμια. Κατά τ’ άλλα λυμαίνονται των πανεπιστημιακών χώρων εδώ και δεκαετίες εκμεταλλευόμενοι το άσυλο που τους χάρισε το ίδιο το σύστημα που υποτίθεται πολεμούν. Χτυπούν πρυτάνεις, τραμπουκίζουν μαθητές και αποτελούν ένα κράτος εν κράτει μέσα στα πανεπιστήμια ως τα αιώνια άπλυτα παράσιτα που όλοι απεχθάνονται.

Εμείς έχουμε κάθε λόγο να είμαστε απόλυτοι εχθροί της σημερινής «παιδείας» η οποία έχει θεό το Πολυτεχνείο και δόγμα τον Μαρξισμό. Που δεν σου μαθαίνει τίποτα για Ελλάδα, Ιστορία, Φυλή, Υπερηφάνεια και Φιλοσοφία, παρά εκτρέφει παχύσαρκους μαθητές διαπαιδαγωγούμενους από αριστερούς καθηγητές που μπαίνουν στην τάξη με τον ριζοσπάστη και τον φραπέ στο χέρι. Σε πολυφυλετικές, πολύχρωμες αίθουσες που τους μαθαίνουν την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας και την ανοχή στο Ισλάμ.

Η σημερινή ελληνική παιδεία είναι το πρωταρχικό και βασικότερο γρανάζι στην σκλαβοποίηση των νέων Ελλήνων στην κρεατομηχανή του Καπιταλισμού και της Δημοκρατίας. Υποβαθμίζει την αξία της άθλησης, τα αρχαία ελληνικά και την κριτική σκέψη με αποτέλεσμα να αποδυναμώνει σωματικά και νοητικά την νεολαία έτσι ώστε να κάνει απόλυτα χειραγωγήσιμους τους αυριανούς φορολογούμενους μαζανθρώπους/ψηφοφόρους. Το σύγχρονο σχολείο είναι μια πιστή αντιγραφή φυτωρίου της ΚΝΕ και τίποτα περισσότερο. Στόχος μας είναι να εξαλειφθεί ο Μαρξισμός απ’ την παιδεία, όπως και να απαγορευθεί ο σχηματισμός πολιτικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια.

Εκκλησία

Η εκκλησία αποτελεί «αγκάθι» για την αριστερά γενικότερα και όχι μόνο για τους αναρχικούς. Παρ’ όλο που δεν έχουν ουσιαστικές ιδεολογικές διαφορές, αντιτίθεται στην εκκλησία επειδή είναι ταυτισμένη με το κράτος και την δεξιά. Θεός τους είναι το Χρήμα έτσι κι αλλιώς, οπότε οποιοσδήποτε άλλος θεός τους είναι εμπόδιο, εκτός φυσικά απ’ τον Αλλάχ που δεν τους ενοχλεί επειδή είναι ο προφήτης των αγαπημένων τους κατατρεγμένων λαθρομεταναστών… Όψιμοι άθεοι για να κρύψουν κάτω απ’ το χαλί την ομοφυλοφιλία τους. Γεννημένοι αντίθετοι στην Φύση, απόβλητα ενός κόσμου που έχει χάσει προ πολλού τον δρόμο του.

Εμείς απ’ την άλλη, δοξάζουμε την Φύση και ότι αυτή δημιούργησε. Εχθρός μας είναι η εκκλησία, όχι μόνο επειδή είναι κομμάτι του κράτους και συμμετέχει απρόσκοπτα στο ξεπούλημα και την υποδούλωση της Πατρίδας μας στους ξένους, αλλά επειδή αποχαυνώνει τον λαό με το εβραϊκό δόγμα της παραίτησης και του αντιρατσισμού που πρεσβεύει.

Επιθυμούμε, συνεπώς, τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Τα ιερατεία αποτελούσαν πάντοτε ένα κράτος εν κράτει. Και η θέση των λειτουργών τους είναι δίπλα στους προδότες του Έθνους.

Εχθρός μας είναι όποιο δόγμα αποχαυνώνει τον λαό με τάματα, θαύματα, παραδείσους και κολάσεις, όπως είναι το χριστιανικό. Όποιο δόγμα θέλει να επιβληθεί δια της βίας, όπως είναι το μουσουλμανικό και όποιο άλλο καταφέρεται εναντίων των Ελλήνων αποσκοπώντας στην εξαφάνιση τους, όπως είναι το ιουδαϊκό… Άλλωστε όλα τους αποτελούν κεφάλια του ίδιου αβρααμικού τέρατος.

ΜΜΕ

Τα ΜΜΕ αποτελούν το δεξί χέρι της σύγχρονης Δημοκρατίας. Είναι ο βασικότερος ιδεολογικός πυλώνας, μετά την εκκλησία και την παιδεία, ο οποίος συντηρεί στην εξουσία συγκεκριμένες κομματικές κλίκες, όπως και αυτή την ίδια την Δημοκρατία. Δημιουργεί μύθους, ενώ ξεπλένει πολιτικά εγκλήματα και προδοσίες βοηθώντας στην ανακύκλωση του συστήματος. Καθαγιάζει πολιτικάντηδες και νομιμοποιεί το ψεύδος. Τα ΜΜΕ είναι μια οικονομική σχέση διαπλοκής μεταξύ εφοπλιστών και κομματαρχών. Προάγουν κομματικά συμφέροντα για να κερδίσουν φοροαπαλλαγές και την ανοχή του συστήματος στην εκάστοτε παρανομία που θέλουν να κάνουν. Οι πολιτικάντηδες από την άλλη τους έχουν τρομερή ανάγκη διότι χωρίς αυτούς θα εξαφανιστούν από τον χάρτη, όπως και χωρίς ρουσφέτια δεν θα είχαν ποτέ κανέναν να τους ακολουθεί, ούτε καν να τους μιλάει…

Οι αναρχικοί δεν κάνουν πουθενά λόγο για την δικτατορία των μίντια διότι όπως όλοι ξέρουμε τους προβάλει αδιαλείπτως. Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων παρουσιάζουν καθημερινά αναρτήσεις τους απ’ το Facebook και το Tweeter. Δημοσιεύσεις επιφανών αναρχικών και ηγετών του Ρουβίκωνα φερειπείν, όπως και βίντεο απ’ τις δράσεις τους χωρίς καν να τις σχολιάζουν, ενώ στην δική μας περίπτωση μια απλή ενημερωτική παρέμβαση μπορεί να σχολιάζεται επί ώρες στα διάφορα πάνελ ως, «πρόκληση κατά της Δημοκρατίας»!

Ζούμε για τη στιγμή που οι κεραίες στην Πάρνηθα θα γίνουν το τελευταίο σκουριασμένο απομεινάρι της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δημοκρατία

Τέλος, η Δημοκρατία. Το πολίτευμα που έβαλε την ταφόπλακα στην προδομένη Ελληνική Επανάσταση, υποσχόμενο την Αναγέννηση… Άλλαξε πολλά κουστούμια, αλλά μετά την επταετία φόρεσε το πιο σάπιο και ξεφτισμένο. Η Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία με τους εκπροσώπους της αποτελεί τον σύγχρονο κατακτητή, όπου με τη μορφή του ευεργέτη ψυχοπονιάρη πατριώτη έρχεται ως λυκόσχημος αμνός να απομυζήσει και τα τελευταία ψυχικά, φυλετικά και οικονομικά μας αποθέματα. «Κρατώντας» την ελληνική σημαία βαδίζει ανενόχλητη στους δρόμους, τις πλατείες και τα χωριά μας. «Εκπροσωπεί», δημαγωγεί, χειραγωγεί κι εν τέλει σκοτώνει οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα της. Ξεπουλάει, προδίδει. Παραμορφώνει ήθη, έθιμα, παραδόσεις, ιστορία, μέχρι και σεξουαλικές προτιμήσεις. Θέλει να επιβάλει την άρρωστη φιλοσοφία της σε κάθε κομμάτι του βίου μας.

Για την Δημοκρατία δεν θα διαβάσετε ποτέ τίποτα σε γραπτά Ελλήνων αναρχικών. Το πρόβλημα τους είναι το κράτος το οποίο ορίζουν αυθαίρετα ως ρατσιστικό, αυταρχικό, πατριαρχικό και ότι άλλο εξυπηρετεί την φαντασία τους για να τους δώσει λόγο ύπαρξης και τροφή για προπαγάνδα σε μυαλά ανηλίκων. Και μην ξεχνάμε ότι σε πλείστες των περιπτώσεων ο μπαμπάς υπουργός μεριμνεί για το καλό του «επαναστάτη» γιόκα του. Εμείς έχουμε νιώσει στο πετσί μας τον απολυταρχισμό, την φίμωση και τις ανηλεείς διώξεις που στήνει κάθε τόσο αυτό το προδοτικό καθεστώς. Είδαμε να μας πολεμά πριν καν σκεφτούμε να το πολεμήσουμε. Να φυλακίζει ανθρώπους επειδή τόλμησαν να δουν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους, να βγουν από το «σπήλαιο» και να την απορρίψουν.

Εθνικιστική τρομοκρατία στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ! Αντιθέτως, αναρχική ή γενικότερα αριστερή υφίσταται εδώ και δεκαετίες. Παρ’ όλα αυτά, οι μόνοι που βρέθηκαν και βρίσκονται πίσω από κάγκελα φυλακών χωρίς στοιχεία ή μάρτυρες κατηγορίας, είναι οι Εθνικιστές. Οι μόνοι που θρηνούν θύματα μαφιόζικων πολιτικών εκτελέσεων είμαστε εμείς! Γι’ αυτό και πάντοτε θα είμαστε Εχθροί του καθεστώτος!

Όποιος ακόμα πιστεύει ότι υπάρχουν κοινά σημεία στις πολιτικές αντιλήψεις μεταξύ ημών και των αναρχικών μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσει τις παραπάνω γραμμές. Όποιος ακόμα θεωρεί πως η Αλήθεια βρίσκεται στην αντίπερα πολιτική όχθη (ή σε οποιοδήποτε άλλη) του ευχόμαστε καλό ταξίδι.

Στο τέλος της γραμμής θα λυτρωθούν οι Ζωντανοί!

Αλέξανδρος Τζούλιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s