Δικηγορική εταιρεία στην Καλλιθέα ελληνοποιεί λαθρομετανάστες

στις

Ένας παράξενος οργανισμός υπό τον τίτλο Ο.Υ.Μ. (Οργανισμός Υποστήριξης Μεταναστών) φέρεται να έχει μοιράσει τον τελευταίο χρόνο άδειες παραμονής, άσυλα και την ελληνική υπηκοότητα σε δεκάδες λαθρομετανάστες.

Ο Ο.Υ.Μ. είναι τμήμα της Δικηγορικής Εταιρείας BCLA με εδρα στην Καλλιθέα (Λ.Συγγρού 262) και αυτοαποκαλείται «συμβουλευτική εταιρεία». Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται: «Δημιουργήθηκε ώστε οι μετανάστες που μένουν στην Ελλάδα να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και συμβουλές από εξειδικευμένους δικηγόρους, νομικά και διοικητικά στελέχη».

Στην σελίδα του στο facebook περιγράφει γλαφυρά μια από τις περιπτώσεις που ανέλαβε: «Βγάλαμε Άσυλο για τον Abu Nahid μέσα σε λίγους μήνες! Ο Abu ήρθε στην Ελλάδα από την Μιανμάρ για ένα καλύτερο μέλλον και για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Είναι στην Ελλάδα τα τελευταία 2 χρόνια και προσπαθούσε να βγάλει Άσυλο για να ζήσει νόμιμα στην χώρα μας. Όμως δεν μπορούσε να τα καταφέρει! Πολλές φορές έχανε το κουράγιο του και σκεφτόταν να παρατήσει την προσπάθεια… Μέχρι που είδε την ελπίδα στο πρόσωπο της Μένιας και κατάλαβε ότι υπάρχουν λύσεις! Η Μένια άκουσε την ιστορία και μαζί με την νομική μας ομάδα έτρεξε την διαδικασία για να μπορεί να έχει στα χέρια του το άσυλο σήμερα ο φίλος μας από την Μιανμάρ».

Ο Οργανισμός αυτός αποκαλεί τους λαθρομετανάστες που βοηθά «πελάτες» πράγμα που δεν μας προξενεί καμία εντύπωση καθώς κάθε αντιραστιστής που σέβεται τον εαυτό του φροντίζει να βγάλει τα μέγιστα από την λαθρομεταναστευτική μπίζνα που έχουν στήσει στην πλάτη μας οι υπάλληλοι του George Σόρος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ο.Η.Ε..

Η εταιρεία προπαγανδίζει με ιδιαίτερο ζήλο την απόκτηση ιθαγένειας αντί της άδειας παραμονής. Είναι ένα πακέτο που κοστίζει περισσότερο, αλλά όπως λένε συμφέρει οικονομικά μακροπρόθεσμα…

Στις 10 Ιανουαρίου 2017 το Ειρηνοδικείο Καλλιθέας αποφάσισε τη σφράγιση των γραφείων της εταιρείας ύστερα από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Επέβαλε επίσης την κατάργηση της σχετικής ιστοσελίδας με πρόστιμο 2.000 ευρώ και απαγόρευσε τη δημιουργία νέας.

Η χρέωση για τις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία ξεκινάει από τα 480 ευρώ. Ενώ φροντίζει να κατακλύζει την σελίδα της στο Facebook με πολύ καλά σκηνοθετημένες φωτογραφίες χαρούμενων μεταναστών που πλέον έχουν γίνει και επίσημα Έλληνες! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προξενεί το γεγονός ότι προτρέπει τους λαθρομετανάστες να παρακάμψουν την στρατιωτική τους θητεία!

Η μέθοδος με την οποία κινείται νομικά η εταιρεία, για να πετυχαίνει τους σκοπούς της και να ελληνοποιεί πιο γρήγορα τους λαθρομετανάστες, είναι με το να στέλνει εξώδικα προς την Υπηρεσία Ασύλου, ώστε όπως δηλώνουν: «να πιεστεί η υπηρεσία να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία για την κατάθεση αιτήματος ασύλου». Οταν ορίζεται ημερομηνία (σε 3-6 ή και περισσότερους μήνες) τότε συνοδεύει τον αιτούντα λαθρομετανάστη εκπρόσωπος της εταιρείας, ώστε να «γίνουν όλα σωστά». Ενώ η καταβολή των χρημάτων γίνεται σε δύο δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εξυπηρετεί και όσους νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες θέλουν να καταθέσουν αίτηση για κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης που φτάνει τα 200 ευρώ τον μήνα!

Πηγές: http://www.kathimerini.gr/896794/article/epikairothta/ellada/kata8esh-aithmatos-asyloy-me-th-voh8eia-grafeioy-kai-480-eyrw

https://difernews.gr/etoimazoun-250-000-ellinopoiiseis-o-organismos-ypostiriksis-metanaston-moirazei-aplochera-ellinikes-tafto

Αλέξανδρος Τζούλιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s